TORNAR
PUBLICITAT

Endesa instal·la un telecomandament al centre de transformació de Jorba

La companyia vol adaptar les instal·lacions a l’Anoia ”al model de les xarxes intel·ligents”

societat
Dijous, 20 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb aquesta mesura, segons la firma, es pot estalviar temps en la localització d'avaries, amb la conseqüent reducció del període d'interrupció del subministrament. Els nuclis beneficiats per la mesura són Argençola, Jorba, Montmaneu, Veciana i Talavera.

La companyia elèctrica Endesa ha instal·lat un nou sistema de telecomandament a un centre de transformació situat al carrer de la Sort de Jorba, que permet controlar-lo de forma remota. L'objectiu d'aquesta acció és l'augment de la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric a cinc municipis de les comarques de l'Anoia i la Segarra.

En concret, a l'Anoia se'n beneficia el nucli de Sant Genís, del municipi de Jorba; Clariana, Porquerisses, Carbasí i el mateix Argençola, on pertanyen aquests últims nuclis; Santa Maria del Camí, de Veciana, i La Panadella, de Montmaneu; mentre que a la comarca veïna de la Segarra se'n beneficien dos nuclis fronterers, Civit i Bellmunt, de Talavera.

L'estació jorbenca abasteix a cinc municipisS'ha dotat amb equips d'actuació remota al centre de transformació. Així, amb el nou sistema de comunicacions, es pot accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza, en molt, la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.

Aquests treballs, que es realitzen de manera periòdica i amb la voluntat de fer-los a totes les instal·lacions de la zona, formen part dels plans d'inversió de la Companyia a la comarca de l'Anoia. A més, són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica de la comarca dels darrers avenços tecnològics, amb l'objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions d'Endesa a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.