TORNAR

L'enllaç de Vilanova amb la Ronda Sud estarà fet el 2019

Gairebé una dècada després de la inauguració de la carretera, es concretarà l’enllaç

societat
Dijous, 13 juliol 2017. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La tardor d'aquest any la Generalitat farà l'estudi informatiu per fer el braç que connecti Vilanova del Camí amb la Ronda Sud en el sentit Barcelona. Les obres estan previstes per al cap d'un any i mig. 

Nou anys després que s'inaugurés la Ronda Sud, el nyap de la connexió de Vilanova amb el sentit Barcelona s'arranjarà per fi. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha donat a conèixer el calendari de les diverses fases d'un projecte que s'haurà allargat gairebé una dècada. Amb un import aproximat de 350.000 euros per executar una via d'un centenar de metres, aquesta tardor s'engegarà l'estudi informatiu. Les obres es faran esperar al 2019.

Vista aèria d'una obra que s'ha eternitzatLa previsió és que després de l'estudi informatiu i les al·legacions que es puguin fer, el projecte constructiu estarà enllestit l'estiu de l'any vinent i a la tardor del 2018 es farà la licitació de les obres. L'execució d'aquestes començaria el 2019. En aquell moment, les obres del ramal d'Igualada ja estaran en marxa. La inversió en aquest cas és superior, amb un pressupost de vuit milions d'euros per construir poc més d'un quilòmetre.

Les obres d'aquest enllaç amb la capital estan previstes pel 2018. L'administració ha subratllat diverses vegades que amb aquesta actuació -que té un cost equiparable al de la inversió territorialitzada de la Generalitat a la comarca en un any- es vol contribuir a l'increment del trànsit en una carretera que tot i el seu alt cost, 37,2 milions d'euros, té ara per ara una freqüència de pas de 5.000 vehicles diaris. Acabats els dos enllaços, s'espera que s'alleugi el trànsit en punts crítics que ara concentren bona part de la mobilitat de la Conca d'Òdena en sentit Barcelona, com és el cas de la rotonda de la Masia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.