TORNAR

ERC retreu que l'Ajuntament no es mou davant "l'encariment del preu dels pisos" a Igualada

Assenyalen que ”només un 0,21% dels més de 15.000 pisos són de lloguer social”

societat
Divendres, 29 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans indiquen que des que va començar el mandat no ha crescut la xifra de pisos socials a Igualada. Creuen que "això dificulta l'emancipació de molts joves".

En el darrer ple municipal d'Igualada, el grup d'ERC assenyalava que "hi ha exactament els mateixos pisos de lloguer social a Igualada que en l'anterior mandat, només 34". Atribueixen al govern "el passotisme i la inacció davant l'encariment dels preus del lloguer i de compra" a la ciutat. I consideren que "es gira l'esquena a moltíssims igualadins que no poden emancipar-se o assumir l'encariment del preu del lloguer".

Des d'ERC apunten que "els habitatges que la ciutat pot oferir, en lloguer social són només 34. Els mateixos que quan va començar aquest mandat municipal, el juny del 2015, cosa que és el 0,21% dels 15.688 habitatges igualadins". La formació que encapçala Josep Maria Palau destaca que "moltes famílies, especialment joves que es volen emancipar, gent gran amb pensions baixes, o persones amb feina precària, no estan accedint a un lloguer just. Segons el reglament de desenvolupament de la Llei del dret a l'habitatge de Catalunya, s'entén per lloguer just el lloguer l'import del qual no supera el 30% dels ingressos de la unitat familiar".

Els regidors republicans, a la seva seuEndureixen el to i parlen d'"inacció i deixadesa per part de l'equip de govern del PDeCAT en aquesta matèria, que s'ha fet molt evident quan a més a més, des d'ERC i els altres partits d'esquerres del consistori, van aportar al Ple, el novembre del 2015 i el juny del 2016, programes d'actuació municipal, preparats i detallats per a ser aplicats immediatament, claus en mà, però no s'han portat a terme". Creuen que no hi ha hagut "ni diagnosi d'aproximació a la necessitat d'habitatge assequible i de lloguer social, ni Pla Local d'Habitatge, ni adhesió al Fons d'habitatges de lloguer destinats a polítiques socials de la Generalitat de Catalunya, ni elaboració d'un cens municipal d'habitatges desocupats, ni programa d'intervenció en els habitatges desocupats més de dos anys en mans de bancs i grans tenidors per a mobilitzar-los cap al lloguer social".

El regidor republicà Enric Conill sentencia que "el govern municipal només es preocupa del màrqueting, però no avancem ni encarem els reptes importants de ciutat, com ho és l'accés a l'habitatge a un preu assumible". Assegura que cal que l'ajuntament ho posi fàcil i ofereixi pisos de lloguer social per poder garantir el dret a l'habitatge, sobretot "d'aquells col·lectius més desafavorits o amb més dificultats econòmiques, com el jovent. És inadmissible la passivitat del govern de Castells en aquest àmbit".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.