TORNAR

La Fiscalia demana tres anys i mig per a Teo Romero per "accions per apropiar-se dels diners del Fons"

L’escrit considera que l’alcalde montbuienc hauria comès un ”delicte continuat de malversació impròpia”

societat
Divendres, 22 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tres anys i mig de presó i nou d'inhabilitació en l'exercici de càrrecs públics. Aquestes són les peticions que fa la Fiscalia, que sol·licita l'obertura del judici oral.

La situació judicial de l'alcalde de Montbui en relació al cas del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament entra en una nova fase. Segons l'escrit de la Fiscalia, al que ha tingut accés Anoiadiari, "l'acusat, guiat pel propòsit d'obtenir un benefici patrimonial indegut, va realitzar accions tendents a apropiar-se dels  diners del Fons". Afegeixen que "lliurava justificants de despeses de diversa índole que no obeïen a viatges relacionats amb l'activitat del càrrec que ostentava en el FCCD". L'acusat "va presentar els justificants davant la gerència de l'entitat que va procedir al pagament". La fiscal demana una pena de tres anys i mig de presó i nou d'inhabilitació. Veu un atenuant en el fet que tornés part dels 57.000 euros de la despesa que va fer. En canvi, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha sol·licitat una pena de vuit anys de presó.

La Fiscalia considera que hi ha hagut, doncs, una presumpta "malversació de fons públics". En l'escrit, afegeixen que "va obtenir una targeta visa amb càrrec als comptes del FCCD, amb la qual va realitzar pagaments corresponents a despeses que no van ser justificades ni guardaven cap relació amb les activitats del Fons". Hi ha la petició d'indemnització de 21.444,45 euros a l'entitat.

Càrrecs gratuïts

En l'escrit, es subratlla que els càrrecs de la junta executiva del FCCD "eren gratuïts" i que no hi havia cap dret de reemborsament. Sí que hi havia un acord que fixava que "els representants de l'entitat en viatges podien rebre indemnitzacions per dietes si aquestes estaven avalades en les llistes oficials publicades al BOE". 

La Fiscalia enumera les diferents estades i viatges de l'aleshores president del Fons i les despeses que no s'ajustarien al seu desenvolupament del càrrec. En les conclusions, es parla de "delicte continuat de malversació impròpia" en relació a l'article 435 del Codi Penal espanyol, que es refereix a les persones encarregades de "fons, rendes o efectes de les Administracions Públiques".

 


3 Comentaris

R

Raphanus brassica

Igualada

22 de febrer 2019.19:08h

Respondre

Trobo molt fort que es pugui tolerar això. En el moment que ha tornat 57.000 euros reconeix l’estafa. Com pot ser que el PSC no ha reaccionat encara?

A

Andreu

Montbui

25 de febrer 2019.00:25h

A les quantitas manca especificar la part que va retornar al Fons (al inici del procés judicial 14.000€ van ser reconeguts pel Batlle i fins ara és tan sols la part retornada) del total de... Llegir més 57.000€ suposadament malversats

P

Pep

Igualada

22 de febrer 2019.18:58h

Respondre

si presumptament ha passat això en
el Fons, ....que pot haver passat presumptament a l’ajuntament en què se sent com un Rei. I fa i desfà al seu gust

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.