TORNAR

La Generalitat admet que no hi ha data per a les obres del nou institut d'Igualada

L’Ajuntament assegura que vetllarà ”perquè es compleixin els terminis de construcció”

societat
Dimarts, 25 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El curs ha començat a l'entorn del CEIP Gabriel Castellà amb la novetat d'un nou mòdul per donar cabuda a les classes de l'institut Badia i Margarit, de moment sense edifici. Un edifici d'institut que encara no té data d'inici d'obres.

Després que l'AMPA del Gabriel Castellà es queixés de les condicions amb les que s'inicia el curs 2018-2019 al centre, que comparteix espai amb els mòduls del Badia i Margarit, fonts del Departament d'Ensenyament asseguren que no hi ha data prevista d'inici d'obres de l'edifici de secundària. Ara mateix, amb el parèntesi estival, "s'està pendent que el conseller Josep Bargalló" que va aterrar just abans de l'estiu, "revisi les obres que hi ha pendents. Fins aquell moment no hi haurà calendari". En tot cas, les darreres setmanes, Ensenyament apunta que "s'han subsanat" algunes de les deficiències que hi havia de senyalització i en els equips instal·lats a la zona, com la tanca oberta a l'entrada del centre de primària.

Una recreació virtual d'un dels projectes per fer el nou Badia i MargaritL'obra del nou edifici té un cost de 3,8 milions d'euros i la Generalitat va aprovar la partida el juny de 2017. Amb tot, a l'inici d'aquest curs, sense novetats sobre els treballs, l'AMPA del Gabriel Castellà, el centre de primària ubicat al costat d'on s'ha d'açar el B i M, i que ja va cedir espais el 2015 perquè comencessin les classes, ha fet notar la seva inquietud pel retard de l'actuació i pel fet que enguany s'hagi afegit un nou mòdul quan Antoni Massegú, delegat d'Ensenyament, els assegurava fa un any que no se n'hi posarien més.

Des de l'Ajuntament d'Igualada, la setmana passada, el propi alcalde Marc Castells instava a la Generalitat a "complir" i començar l'obra. La responsable d'Ensenyament, Patrícia llla, comenta que "estem en col·laboració tant amb l'escola com amb l'institut. Vetllem perquè els compromisos dels terminis de construcció es compleixin i així ha estat en tot aquest temps. La Generalitat no ha informat de cap canvi de 'tempos'".

Pel que fa als espais, Illa manté que hem treballat per millorar les condicions dels mateixos, així com l'oferiment d'espais alternatius perquè el dia a dia dels alumnes sigui el millor possible. De fet, entre d'altres accions, aquest estiu vam treballar amb els dos centres per diferenciar les entrades i les hem retolat perquè siguin fàcilment identificables per les famílies, tant de l'escola com de l'institut, sota el paraigües d'un disseny unitari".


1 Comentaris

E

Encobert

Igualada

25 de setembre 2018.15:14h

Respondre

Potser no s’iniciaran mai. De moment han salvat els primers anys del boom de natalitat. I ja veurem si fa falta més endavant una obra o no quan la natalitat baixi.
Ves a saber.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.