TORNAR

La Generalitat dona el llum verd definitiu a un POUM de Piera que ha tardat una dècada

El document contempla pisos tutelats, un nou centre de dia i la construcció d’un institut d’educació secundària

societat
Dijous, 10 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després d'una dècada de tramitacions i canvis, amb diferents governs a la vila, el POUM de Piera ja té el vist-i-plau. L'òrgan de decisió urbanística de la Generalitat ha valorat de forma favorable aquesta eina que ha de marcar el creixement del municipi els propers temps. 

En la seva darrera reunió, la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central aprovava de forma definitiva el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Piera. Es tracta d'un document que ha de permetre millorar els equipaments de la vila i desenvolupar urbanísticament nous sectors d'activitat econòmica. Aquest POUM ha de convertir-se en el nou full de ruta que caldrà seguir per garantir un creixement sostenible de la vila de Piera en els pròxims anys. El document ha estat d'elaboració llarga, amb un procés molt laboriós. Hi va haver una aprovació inicial el 2010 després d'un llarg procés participatiu. La Comissió d'Urbanisme va assenyalar diversos detalls que van portar a nous canvis en el text refòs, que han anat estirant el procés durant anys.

El nucli de Piera, vist des de l'aireAra, s'estableixen possibles mancances futures que vindran determinades, entre d'altres coses, per l'evolució de la població i les característiques del territori. Així, doncs, contempla la creació d'una segona zona esportiva, preveu noves instal·lacions al centre urbà com una residència de pisos tutelats, un nou centre de dia per a la gent gran i la construcció d'un institut d'educació secundària. La millora de l'accessibilitat i dels serveis a les zones industrials i l'ampliació del polígon de Can Canals són altres mesures que preveu el nou pla amb la voluntat d'atraure més activitat econòmica al municipi. Les infraestructures, la connexió entre el nucli urbà i els 19 barris a través de vies verdes i la preservació dels espais naturals i del patrimoni són altres aspectes que inclou el document.

La versió definitiva es va fer arribar a la Generalitat el passat gener. La tramitació es va aturar a l'espera que des del consistori es tinguessin en compte alguns aspectes que calia eliminar o modificar. Un cop verificat el compliment d'aquestes prescripcions, la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central ha fet un informe favorable i ha notificat a l'Ajuntament l'aprovació definitiva del nou Pla d'ordenació Urbanística Municipal de Piera, que entrarà en vigor un cop es publiqui al DOGC.


1 Comentaris

l

liberto

anoia

10 de maig 2018.14:19h

Respondre

Abeure si ho entenc ?
10 anys paralitzat, i amb el 155 amb 6 mesos aprovat. !!!!!
Es posible ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.