TORNAR

El govern igualadí afirma que el trasllat a Tivissa de residus és "la solució més econòmica"

El cost del global de les operacions de transport més cànon seria ”més car” a Els Hostalets

societat
Divendres, 22 juliol 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La situació del servei de neteja viària i recollida de residus està sent un dels punts més polèmics a nivell polític de l'actual mandat a Igualada. El govern rebat les intervencions recents de grups com ERC i la CUP sobre per què es traslladen els residus d'Igualada a Tivissa en comptes de fer-ho a l'abocador anoienc de Can Mata posant de relleu que el cost econòmic seria molt superior.

El cost econòmic del cànon de l'abocador de Tivissa és "més econòmic" que el dels Hostalets, fins i tot sumant els costos de transport, segons l'Ajuntament d'Igualada. El segon tinent d'alcalde, Jordi Pont, respon així a les crítiques de partits de l'oposició sobre per què els residus es traslladen a un dipòsit a les Terres de l'Ebre i no a un abocador de la comarca. "Aquestes són les condicions que tenim a Igualada" resumeix Pont i afegeix que "el transport més cànon a Tivissa és un cost menys elevat, substancial que el d'Els Hostalets".

L'abocador hostaletenc, una opció més caraEl regidor assegura que "la despesa total és la suma de les dues partides, el transport i el cànon per cada tona abocada. Malgrat l'estalvi que suposaria pels costos de transport, el volum de residus abocat a Can Mata implicaria que la despesa es disparés molt per sobre del que ens costa fer-ho a Tivissa". La diferència "és substancial" assegura Pont.

Esquerra ha convertit en els darrers mesos la situació del servei de neteja d'escombraries i de la gestió de l'empresa mixta amb FCC en un dels principals cavalls de la seva tasca d'oposició. El portaveu Josep Maria Palau ja va atacar el govern pel fet que es traslladi el rebuig a més de "150 quilòmetres, a Tivissa". El republicà subratllava que es preferia un abocador gestionat per FCC a les Terres de l'Ebre que no un de més pròxim. Pont ara replica que en la conjuntura actual, la gestió per part de la societat mixta té un preu final més econòmic si es porten les deixalles a aquest abocador que ja gestiona la pròpia empresa.

El trasllat de les deixalles a Tivissa també va ser criticat en una nota recent de la Candidatura d'Unitat Popular, que lamentava que un transport a tanta distància era inassumible en termes de sostenibilitat ambiental. L'esquerra independentista va proposar un canvi integral del model de gestió de residus, el darrer ple, quan es va votar l'adhesió a a Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.


7 Comentaris

M

Montse

Igualada

22 de juliol 2016.23:39h

Respondre

Sr. Moha, no entenc que te a veure un enciam ecològic amb les deixalles i molt menys amb la redistribució de la riquesa, potser es que no dono per més, però el que si que tinc clar es que si... Llegir més portar les deixalles a Tivissa encara que sigui més lluny es més barat val la pena fer-ho ja que sinó ens exposem a un augment del cost de les escombraries.

Estic segura que tant l’abocador de Tivissa com el dels Hostalets estan degudament legalitzats i inspeccionats, per tant tots dos son iguals. En tot cas el que ens podríem preguntar és el perquè el cànon del dels Hostalets és molt més elevat que el de Tivissa i des del desconeixement penso que pot ser precisament perquè aquest darrer esta gestionat pel l’empresa que fa la recollida a Igualada.

Però sigui pel que sigui crec que es una bona decisió de l’ajuntament i del Sr. Marc Castells triar el lloc que resulti més econòmic ja que la legalitat i la qualitat ecològica dels dos abocadors es dona per descomptada. El que tampoc no acabo d’entendre massa és com els Srs d’ERC i la CUP abans d’iniciar una acció crítica sobre un tema, no és documenten una mica més, potser és més còmode no fer-ho, però sempre es podrien evitar quedar en ridícul

M

Moha Vidal

25 de juliol 2016.15:48h

Benvolguda Montse,
si vols saber més sobre l’abocador on es porta les deixalles:
https://directa.cat/labocador-de-tivissa-infraccions-amb-padrins

M

Montse

Igualada

26 de juliol 2016.00:14h

Sr. Moha, (suposo que deu ser diminutiu de Mohamed com el meu Montse ho és de Montserrat), he llegit l’article de la directa que no deixa d’expressar una opinió concreta i partidista sobre el... Llegir més tema. Però el cert és que l’abocador de Tivissa és al menys de moment un abocador legal i ha estat en vigor i legalitzat per diferents governs de la Generalitat i de diferents colors politics que alguna cosa deu voler dir.

Miri jo no hem posaré a discutir sobre si hi ha d’haver més o menys abocadors o sobre com han d’estar controlats, que seria com discutir sobre la idoneïtat o no de l’abocador de Castellolí per exemple. Jo em baso en el que hi ha legalitzat ara mateix i amb amplies possibilitats d’abocament, i l’abocador de Tivissa esta en funcionament , esta legalitzat, s’hi pot abocar sense problemes i a més a més és molt més econòmic que anar a abocar a Hostalets, que no oblidem que te també els seus detractors, per tant com que no em considero més papista que el papa, em ratifico en lo dit anteriorment que no és altre cosa que mirant pels interessos de la ciutat, si portar les deixalles a Tivissa surt més barat la decisió és molt encertada.

Si vostè sr. Mohamed vol continuar investigant li suggeriria que mirés el perquè el cànon de l’abocador dels Hostalets és molt més elevat que el de Tivissa, ja que a lo millor hi ha alguna cosa amagada que valdria la pena conèixer.

T

Toni

08700

28 de juliol 2016.07:42h

Bonissima l’explicacio. Molt be Montse, estic amb tu.

M

Montse

22 de juliol 2016.20:46h

Respondre

Amb el tingladu que té muntat FomentoCC amb l’abocador i les basures a Igualada...no reciclarem mai si l’ajuntament a sobre els facilita el negoci. Vols dir que no suquen també aquests?

M

Moha Vidal

22 de juliol 2016.10:16h

Respondre

Hola Sr.Marc Castells, saps per què un enciam ecològic i de proximitat és el doble de car que un enciam del Mercadona?

Per què, a la llarga, l’impacte -saludable, ecològic, de... Llegir més redistribució de riquesa...- ens és més barat.

orbites

Jordi Marcé Nogué

22 de juliol 2016.09:00h

Respondre

No crec que s´hagi de valorar ”la solució més econòmica” si no ”la més ecològica”.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.