TORNAR
PUBLICITAT

El govern igualadí veu complicat fer més carrils bici i aposta per cercar fórmules de coexistència amb el vianant

L’Ajuntament contempla promoure l’ús de la bicicleta elèctrica a mig termini

societat
Dimarts, 17 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern igualadí admet que moure's en bicicleta a Igualada no és senzill. En el marc de la presentació del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible, l'Ajuntament fixa la mirada en augmentar a llarg termini la presència de les bicicletes, en especial de la bicicleta elèctrica.

 

La normalització de l'ús de la bicicleta dins d'Igualada continua sent una assignatura pendent. Segons el govern igualadí "és molt complicat tal com està estructurada la via pública del centre d'Igualada crear espais per als carrils bici". En paraules del segon tinent d'alcalde Jordi Pont "les principals novetats en aquest àmbit poden ser al polígon, perquè al cor d'Igualada, sobretot en la disposició est-oest no hi ha facilitats". L'aposta de l'Ajuntament pel centre de la vila serà "cercar una fórmula perquè coexisteixin bicicletes i vianants, adaptant la velocitat de les primeres".

Una de les accions que planteja el govern en el futur és fomentar la utilització de les bicicletes en els desplaçaments cap al Polígon de Les Comes, tot i que la consolidació d'aquest canvi "tal vegada hagi d'esperar a que hi hagi un major ús de la bicicleta elèctrica" i en el marc de les polítiques de sostenibilitat: "seria una bona manera de mitigar l'emissió de gasos". Aquesta proposta que manifesta el titular d'Urbanisme la reforça el fet que "hem vist que anar a treballar amb autobús al Polígon no és senzill".

Malgrat l'èxit del carril que hi ha al Passeig Verdaguer, el consistori veu quasi bé inviable que hi hagi més carrils d'aquest tipus a dins la trama urbana i esmenta que "hi ha hagut intents que no han funcionat". Una de les claus és "que implicaria eliminar llocs d'aparcament. D'altra banda, és complicat ara mateix fer carrils segregats. El futur passa no ta per fer més carril bici sinó regular l'ús de les bicicletes en els espais i que pugui conviure amb el vianant".


1 Comentaris

T

Teresa

Igualada

17 d'abril 2018.18:50h

Respondre

Aquesta proposta deu tenir com a finalitat incrementar l’ us de la bicicleta a fi de mitigar l’ emissió de gasos, però esta ple d’ incoherències ja que si es vol augmentar el seu us... Llegir més s’hauria d’ eliminar llocs d’ aparcament i és evident que això no interessa.
Per altra banda es diu que es complicat anar a treballar o desplaçar-se amb autobús al Polígon i les Comes en general i ho afirmo com a vianant que sóc. Quines parades d’autobús hi arriben ? Com podem arribar fins al Cementiri Nou? Fa falta que tinguem un transport públic amb bones connexions, seria una manera més sostenible de moure’ns.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.