TORNAR

El govern de Piera admet que "cal millorar Can Canals" però alerta de l'ús polític de les reivindicacions per part de Vox i C's

L’alcalde Jordi Madrid avança que s’elaborarà un pla de millores als barris però que ”cal buscar consensos”

societat
Dijous, 13 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Part dels veïns dels barris han alçat la veu les darreres setmanes a Piera davant la necessitat de millores als diferents espais fora del nucli. El govern demana despolititzar el tema i establir una taula de diàleg i establir un pla d'actuació i obres per als anys vinents. 

La situació dels barris pierencs és un dels fronts que té oberts l'Ajuntament de la localitat. Les darreres setmanes, especialment des del barri de Can Canals, s'han aixecat veus sobre "la deixadesa" del govern amb aquests sectors. L'Associació manifesta que "hi ha una problemàtica molt important de seguretat, que s'agreuja amb la manca d'inversions. La brutícia és pertot arreu i l'Ajuntament ja ni tan sols contesta a les nostres demandes". Jordi Madrid, batlle de la localitat, apunta a Anoiadiari que "el govern és perfectament conscient que calen accions de millora als barris i que hi ha serveis bàsics que no tenen. Ara bé, no és veritat que com a Ajuntament no estiguem fent res. Hi treballem. Però és una qüestió delicada i difícil i hi ha qui ho utilitza amb finalitats polítiques i electorals". Esmenta a dos partits que ara són en boca de tothom: C's i Vox, que es comencen a implantar a Piera.

El paviment d'un dels vials de Can Canals, un dels barris més degradatsC's ja ha desenvolupat una estructura a Piera. "Són forces que ho estan atiant. Per descomptat que els veïns tenen raó i que calen millores, però se n'està fent un ús populista" afegeix. El govern, ara una coalició d'ERC i PDeCAT, proposa fixar entre les diferents forces representatives "un pla de millores als barris de cara al proper mandat 2019-2023". Demana "realisme" i entendre que "no es podran fer totes les obres a la vegada. Cal establir i consensuar un ordre de prioritats en el moment de fer les obres. Durant aquests anys s'ha fet l'enllumenat d'aquests barris i depuradores, però certament manquen serveis bàsics i és on volem incidir".

Can Canals, un dels punts calents

El conglomerat d'associacions que s'ha presentat amb el lema 'Stop al abandono de los barrios' reuneix a sis entitats de barris. Van irrompre al darrer ple i van ser especialment durs contra el govern. L'Associació de Can Canals en concret assegura que "ens hem adreçat al Síndic de Greuges i moltes vegades a l'Ajuntament". Consideren que la "deixadesa és preocupant i es pot veure en tot, en cada vorera. El manteniment dels carrers és nul i hi ha cotxes que gairebé cauen als esvorancs". 

La manca de seguretat, que tant branden els veïns, és un problema "endèmic". Ara bé, segons fonts dels Mossos d'Esquadra, "és una problemàtica que existeix des de fa anys i que s'accentua a l'hivern. Cada cop hi dediquem més esforços. És cert que a les urbanitzacions, aquests mesos, hi ha un increment de robatoris, però no es concentra només a Piera. Són bandes forànies que actuen molt especialment en aquest moment de l'any a barris segregats i cases a quatre vents i, per la nostra banda, cada cop posem més èmfasi en aturar amb dispositius especials aquestes casuístiques".

 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.