TORNAR

El Grup Àuria rebat l'Ajuntament vilanoví sobre els acomiadaments

L’entitat, indignada pel comunicat del govern sobre la polèmica del servei de neteja

societat
Dissabte, 15 juliol 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El comunicat que va fer l'Ajuntament de Vilanova sobre el procés de municipalització del servei de neteja d'edificis públics ha ocasionat contrarietat al Grup Àuria, part de la UTE que tenia externalitzada aquesta tasca. Els responsables de l'empresa d'economia social neguen el contingut del comunicat que va fer el govern quatripartit.

La municipalització del servei de neteja a Vilanova del Camí s'ha fet efectiva aquest mes. El govern de Vilanova del Camí (PSC-VA!-IPV-Decide) enviava a les llars un comunicat on exposava com s'ha fet el procés de municipalització -en la selecció del personal, 16 de les 23 treballadores van poder retenir el lloc de feina- i assenyalaven que el Grup Àuria, part integral de la UTE que ostentava el servei, no havia complert amb fer-se càrrec del personal que quedava desocupat. Davant el contingut del comunicat, el Grup Àuria demanarà una rectificació ja que "hi ha afirmacions difamatòries" i diverses "imprecisions i equívocs". Es mostren indignats que s'hagi emès i enviat als domicilis dels veïns de Vilanova "ja que no s'ajusta per res a la realitat".

El ple vilanoví del mes de març, en el que l'Ajuntament va anunciar la municipalitzacióEn el comunicat, el govern afirmava que la internalització "resultaria més econòmica pel municipi" i que no era possible la subrogació. També afirmaven que "comptem amb el compromís per escrit del TAC -del que formava part el Grup Àuria- (datat, signat i registrat a l’abril) que es quedarien amb 11 de les treballadores, segons els seus directius perquè són una fundació que no vol deixar a ningú sota risc de vulnerabilitat". El govern vilanoví concloïa que "una entitat d'economia social ha estat capaç de mentir i trair els seus treballadors".

A aquestes afirmacions, l'empresa d'economia social replica que "qui feia el servei era una UTE (unió temporal d'empreses), no Àuria" i "els nostres serveis jurídics van avalar que aquestes persones podien ser subrogades per l'Ajuntament". Grup Àuria retreu que "no es pot enviar un comunicat a tota la població amb aquestes afirmacions falses i inexactituds. Per exemple, referint-se a nosaltres, tan aviat parlen de cooperativa com de fundació. Res a veure". Consideren que "l'alcaldessa pot estar enfadada, però no poden difondre informacions així".

El Grup Àuria admet que "amb les set persones que han quedat sense feina després de la municipalització, se'ls hi pot buscar una altra sortida laboral, però serà molt difícil. Per la nostra part, s'intentarà, però és una situació molt complicada. I estem parlant de persones que es troben en una situació sociolaboral difícil".

 


2 Comentaris

T

TC

Igualada

16 de juliol 2017.16:10h

Respondre

Potser tardarem una mica però tard o d’hora sabrem els veritables motius que han motivat la posició de l’alcaldessa.
Però com sempre ja serà tard.

a

aaqualata

15 de juliol 2017.09:08h

Respondre

Els nous mandataris de l’Ajuntament de Vilanova son persones que sols els mou la rancúnia. Vilanova ha perdut la millor Alcaldesa que es pot tenir.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.