TORNAR

El grup #volemunapoblamillor reclama que es faciliti la construcció d'un institut a la vila

L’oposició poblatana vol resoldre la qüestió per evitar més desplaçaments per la C-15

societat
Dimarts, 4 setembre 2018. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal PARTICIPA #volemunapoblamillor demana que es prenguin decisions per assegurar la construcció d'un centre de secundària al poble. Consideren que l'Ajuntament ha de facilitar terrenys a la Generalitat per a un nou edifici. 

La situació dels alumnes poblatans que cursen estudis secundaris al SES de Vallbona ha estat abordada pel principal grup de l'oposició al municipi, PARTICIPA #volemunapoblamillor, que el mes de maig va demanar al ple que s'oferissin uns terrenys per a construir definitivament un institut de secundària. El 2007-2008 no hi va haver acord entre administracions per oferir un terreny a la Pobla i es va optar per una solució provisional a Vallbona. Ara, insisteixen en aquesta proposta i entenen que "el fet que els nostres fills i filles puguin estudiar al mateix poble només aporta beneficis tant a les famílies com també al mateix municipi ja que es poden crear sinergies entre entitats, equipaments i serveis".

El SES Vallbona, el centre de secundària referent a la PoblaArgumenten que "tenir un institut sempre és una riquesa i un projecte engrescador: evitem el transport i el perill que representen els trasllats per la C15, els estudiants no caldrà que matinin tant i podran anar més d'hora a dinar a casa, també podria representar el treball conjunt entre equipaments com el Cau Jove, la Biblioteca, entre entitats culturals, etc, les activitats extraescolars que ofereix el centre serien més accessibles pels nostres joves". Afegeixen que "el fet de tenir els professionals al poble sempre comporta una activació de l'economia local (comerç, habitatge). Per tant només hi veiem avantatges".

En aquest sentit, emplacen a l'Ajuntament "per aconseguir la construcció del nou equipament en uns terrenys viables,  donat que continuem sent el potencial d'alumnes més nombrós i que tenir un institut és un gran benefici pel nostre municipi. Creiem que és una oportunitat que no s'hauria de deixar escapar per segona vegada".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.