TORNAR
PUBLICITAT

Els Hostalets activa les sancions per a femtes de gos en base a l'ADN

Les sancions seran d’un màxim de 60 euros

societat
Divendres, 12 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A partir d'aquest mes de gener, l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola farà efectives les sancions per a femtes d'animals de companyia a la via pública per mitjà de l'estudi de l'ADN. És el primer municipi de la comarca que implanta aquest sistema.

Al llarg de l'any passat, l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola va presentar el programa d'identificació genètica dels animals de companyia i es va establir la base de dades de l'ADN dels animals censats al municipi. Ara, a partir d'aquest mes de gener, s'activa la recollida i anàlisi de mostres a la via pública. L'Ajuntament engega aquest programa amb el que mitjançant una recollida de mostres i anàlisi posterior d'ADN de les defecacions, permet la identificació de l'animal i del seu propietari.

El sistema implementat funciona amb un codi QR identificant per a cada animal, a més de sancionar les femtes deixades a la via pública, també permet la localització de l'animal en cas de pèrdua i facilita la localització dels propietaris en cas d'abandonament o maltractament. El procés comença amb la recollida de mostres (en presència de la guàrdia municipal) de les femtes deixades a la via pública. Després, es transporten les mostres i s'analitzen en el laboratori de referència. Finalment, es compara el perfil genètic de la femta amb la base de dades i s'identifica l'animal i el propietari.

La campanya del 2016 de l'Ajuntament, que anunciava les sancionsLes sancions que s'hauran de satisfer a aquells que se'ls enxampi seran de fins a 60 euros. L'any passat es van fixar i ampliar diversos períodes per complir l'ordenança municipal que obliga censar tots els animals de companyia, que portin el xip i fer-los un anàlisi d'ADN. Segons les dades, als Hostalets de Pierola hi ha uns 250 animals de companyia censats. La creació d'aquesta base de dades d'ADN i la placa identificativa permet també facilitar "la localització de l'animal en cas de pèrdua i per evitar-ne l'abandonament o el maltractament".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.