TORNAR

Igualada i Aquasos lliuren 2.312,50 euros per a un projecte agrícola solidari a Gàmbia

El beneficiari és la fundació Kalilu Jammeh, d’un home que va sobreviure l’odissea d’emigrar

societat
Dijous, 30 novembre 2017. 09:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Pels més de 4.000 participants de la Cursa Popular, l'empresa igualadina Aquasos va lliurar mig euro per a ser destinat a una iniciativa solidària. Aquesta serà la construcció d'una bassa de reg a Jirong, Gàmbia, per després plantar-hi plataners. 

Aquest dimecres, a l'Ajuntament d'Igualada, el tinent d'alcalde Fermí Capdevila i el representant de l'empresa Aquasos Pep Méndez van fer el lliurament d'un taló de 2.312,50 euros per aquesta quantitat a Kalilu Jammeh, en representació de la fundació que porta el seu nom. Els diners sorgeixen de les donacions de l'empresa per cada un dels participants de la Cursa Popular d'enguany a la capital de l'Anoia. Els diners es destinaran a l'entitat que opera a Gàmbia, país d'origen de Kalilu, que recolza a nens i vídues que han perdut els seus familiars quan van intentar emigrar a Europa. La quantitat s'invertirà en projectes de desenvolupament -agricultura, la pesca i l'apicultura, ajudant a l'obtenció de maquinària, eines, pous, sistemes de reg o llavors- i d'escolarització.

Méndez, Jammeh i Capdevila, amb el talóEl projecte ha estat escollit per l'àrea de Cooperació de l'Ajuntament i ha beneficiat a una fundació que que forma part de la comissió d'Igualada Solidària des de l'any 2013 i que centra la seva activitat en promoure accions al país d'origen de Kalilu. El projecte d'enguany, al qual es contribuirà amb aquesta donació d'Aquasos, correspon precisament a aquest segon vessant i es proposa plantar 625 plataners als horts comunitaris de la població gambiana de Jirong. Els beneficiaris directes del projecte seran cinc dones i tres homes contractats com a cuidadors de la plantació, que també vetllaran la collita i la venda, i també els prop de 200 nens i nenes orfes beneficiaris de la fundació Kalilu Jammeh en aquesta comunitat.

Kalilu explicava aquest dimecres, acompanyat de Capdevila i Méndez, el drama que és per a milers de persones creuar el desert i el mar per arribar a Europa. Molt pocs ho aconsegueixen. D'aquesta odissea ell en va escriure un llibre, 'El viatge de Kalilu'. Per a l'execució del projecte caldrà construir un pou obert, instal·lar una bassa de reg de 12.000 litres de capacitat, afegir una bomba de gasolina per extraure l'aigua, adequar un reg amb tub de degoteig i, finalment, plantar-hi els 625 plataners. Aquest projecte preveu, en una segona fase, ampliar el nombre de plataners.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.