TORNAR

Igualada Comerç engega la segona fase del seu pla de sostenibilitat

Entre les accions, la creació d’una nevera comunitària per mantenir aliments en bon estat

societat
Diumenge, 25 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'antiga UBIC apuja el llistó en la campanya de sostenibilitat ambiental que ja va encetar fa mesos. La iniciativa posarà l'accent en la reutilització, tant en els productes com en els equips, i compta amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada.

Igualada Comerç presentava aquesta setmana la segona fase del Pla Integral de Sostenibilitat als Comerços Associats a Igualada Comerç, enguany centrat, sobretot en la reducció de residus i millora de la sostenibilitat dels comerços de la ciutat. En aquest acte hi van assistir l'alcalde Marc Castells, la directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves Corominas, regidora d'Ensenyament, Joventut, Turisme, Comerç, Mercats i Promoció de l'Ajuntament d'Igualada, Patricia Illa, el president d'Igualada Comerç, Xavier Figueres i el director d'Ecoestudi , Ricard Vizcarra. La firma Ecoestudi va exposar un ambiciòs i extens programa d'activitats i accions que es portaràn a terme aquest any i que tenen com el pricipal objectiu la lluita contra el malbaratament alimentari i la prevenció de residus.

La presentació de l'estudi, el passat dimartsEl batlle expressava la seva satisfacció de veure els comerciants d'Igualada "compromesos amb la sostenibilitat" i assegurava el suport de l'Ajuntament "als projectes que tenen com objectiu la lluita per preservar el mediambient". Per la seva part, Figueres va reblar "la predisposició de l'entitat que presideix de liderar el projecte i de fer-ho extensiu a tots els comerços i restaurants de la ciutat, com també als paradistes del Mercat Municipal".

El director d'Ecoestudi va enumerar les accions que es desplegaran, tals com "la prevenció del malbaratament alimentari, amb formacions i tallers de cuina d'aprofitament, la creació d'un segell de sostenibilitat d'Igualada Comerç (Igualada Comerç. Residu Zero), l'ambientalització de cartes d'establiments de restauració i la fabricació de carmanyoles reutilitzables perquè els clients de restaurants es puguin emportar el menjar sobrant".

Hi ha també el projecte de creació d'una nevera comunitària, cedir aliments en bon estat però que no es consumiran. Aquest projecte pretén replicar el projecte "The people's fridge" engegat a Londres i que ha tingut excel·lents resultats. Aquesta mesura permetrà reduir el malbaratament a la vegada que promoure un ús social. Es faran jornades i seminaris de formació per la reutilització, amb un sistema de carrets de compra retornables, la creació d'imatge i servei per restaurants que serveixin aigua de l'aixeta, el disseny i fabricació de bosses reutilitzables per a establiments.

 


1 Comentaris

b

berto

26 de març 2018.16:38h

Respondre

I del tema del ”fiasco”, sent sap quelcom........sr Castells i Sr Figueres?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.