TORNAR

Igualada tindrà dipòsit de 200 metres cúbics per regar el Parc Central amb aigua freàtica

Les obres es conclouran a finals d’estiu amb una inversió de 245.000 euros

societat
Divendres, 1 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les obres començaran les properes setmanes i duraran uns tres mesos. Aquest nou dipòsit assumirà el reg d'una zona de 45.000 metres quadrats en un futur proper, el de les dues primers pastilles del Parc Central.

L'Ajuntament d'Igualada tirarà endavant la construcció d'un nou dipòsit que ha de permetre regar el Parc Central d'Igualada amb aigua freàtica. Els detalls els explicava Jordi Pont, tinent d'alcalde de Qualitat Urbana, en una operació que tindrà un cost aproximat de 275.000 euros i permetrà portar aigua del subsòl del barri de Les Flors fins a l'Avinguda Catalunya i abastir aquesta gran zona verda de recent creació.

La procedència serà d'una aigua a tocar del Cementiri Vell, on existeix un pou que es fa servir únicament per al reg de la zona adjacent al mateix cementiri. Els estudis duts a terme, però, indiquen que la capacitat d'aquest pou és superior al seu ús actual i que està en condicions de servir també a altres espais verds. En les properes setmanes es preveu dur a terme les obres, que han de tenir una durada de tres mesos.

El Parc Central d'Igualada, a l'Avinguda CatalunyaConsistiran, en primer lloc, en l'arranjament del pou existent a la zona del cementiri i se'l dotarà de més profunditat, per aprofitar millor les seves aigües, i també d'un nou equip de bombeig. A partir d'aquí, es crearà una nova canonada que seguirà l'Av. Pau Casals en sentit ascendent fins a arribar a l'antiga N-II i al Parc Central. Un cop allà, a la confluència entre l'Av. Catalunya i el carrer Itàlia, es construirà un nou dipòsit de formigó soterrat, de quatre metres de fondària i 200 metres cúbics. de capacitat. Disposarà també d'un equip de cloració i d'un sistema de telecontrol que permetrà regular a distància el seu funcionament.

Segons Jordi Pont, aquesta operació s'ha plantejat tenint en compte que el nou dipòsit haurà d'assumir el reg dels 20.000 metres quadrats del parc ja existents actualment entre els carrers França i Itàlia i, més endavant, també els 25.000 metres quadrats de la futura ampliació entre els carrers d'Itàlia i Guimaraes, que es troba ara mateix en estudi. A banda, s'ha contemplat l'opció de connectar-hi, si fos necessari en el futur, altres pous d'aigua freàtica existents a la zona industrial de Les Comes.

El regidor conclou que "amb aquesta intervenció no només s'assolirà un estalvi molt important perquè es deixarà de fer servir per a aquest ús l'aigua de la
xarxa de subministrament regular, sinó que el reg de la gran explanada d'herba del Parc Central quedarà garantit, aprofitant també de manera eficient i responsable les reserves d'aigua freàtica que té Igualada al seu subsòl".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.