TORNAR
PUBLICITAT

Igualada dedicarà 20.000 euros en arranjar parcs que han patit accions incíviques

S’ha hagut d’intervenir a més de la meitat dels parcs infantils d’Igualada

societat
Dijous, 13 juliol 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'han fet inspeccions periòdiques als 42 parcs infantils de la ciutat. Es reforçarà la neteja de les zones i alguns dels elements de les estructures dels jocs infantils.

Els mesos d'estiu, el Departament de Qualitat Urbana d'Igualada executarà diferents accions de manteniment i millora en més de la meitat dels parcs infantils de la ciutat, amb l'objectiu de solucionar les mancances i desperfectes que s'hi produeixen, fruit de l'ús continuat o l'incivisme. Aquestes mancances i desperferctes s'han detectat mitjançant les inspeccions que s'hi duen a terme dos cops l'any i també en base als avisos directament aportats per la
ciutadania. La inversió per subsanar aquests desperfectes serà d'uns 20.000 euros.

S'han revisat els 42 parcs infantils i àrea de joc municipals de la ciutat i s'han indexat les incidències. Ja al mes de juny es va començar a actuar en un total de 24. Jordi Pont, tinent d'alcalde de Qualitat Urbana, recorda que "amb aquestes actuacions es pretén, alhora, mantenir la bona imatge d'aquests espais, allargar-ne la vida útil i garantir també la seguretat dels infants que en fan ús".

Les pintades, com aquest cas, són alguns dels casos més comuns que cal arranjar a les zones de jocEl segon tinent d'alcalde afegeix que "Igualada és una ciutat que ofereix a la ciutadania un gran nombre tant d'espais de lleure a l'aire lliure, com de
zones verdes, rutes saludables i àrees de jocs esportius o infantils i això implica, evidentment, una important tasca de seguiment i manteniment per part de
l'Ajuntament".

Els parcs infantils en què s'actuarà són el del c/ Parlament de Catalunya, el de davant del Col·legi Maristes, el de la Pl. Paula Montalt, el de la Pl. 6 de Juny, el del Parc del Repòs, el del Pg. Verdaguer davant l'Estació, el del c/ Gaspar  Camps, el del Parc del Trànsit, el de la Pl. Pompeu Fabra, el del Parc del Xipreret, el del Pg. Verdaguer amb el c/ Sant Vicenç, el de l'Espai Cívic Centre, el del Parc de l'Enxub, el del Parc del Garcia Fossas, el de la Ctra. Manresa davant l'escola Garcia Fossas, el de la Pl. Joan Bas i Jordi, el del c/ Copons, el de la Pl. Paquita Madriguera, el de l'Av. Europa, el de la Pl. Set Camins, el del c/ Pau Claris, el de l'Av. de la Pietat, el de l'Av. Països Catalans, i el d'Igualada Est al barri Montserrat.

Les principals accions consisteixen a reposar la grava, el sauló o la sorra a les zones de jocs i el seu entorn, tractar la fusta de les tanques i els jocs que es malmet per l'acció dels elements, reparar bancs, reposar peces trencades o perdudes en tobogans, balancins i jocs de molles, reparar escales de fusta, reparar tanques perimetrals i portes d'accés, reparar aquells jocs que no funcionen correctament, fixar cargols i peces, eliminar elements que puguin resultar perillosos per als infants, pintar tanques i jocs desgastats, treure herbes i reforçar la neteja de les zones de jocs i netejar pintades fruit d'accions incíviques.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.