TORNAR

Igualada engega de nou el grup de suport per cuidadors no professionals de persones dependents

Un espai per alleugerir la càrrega emocional dels que cuiden als dependents

societat
Dissabte, 9 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El curs s'adreça a persones residents a Igualada i que són cuidadors no professionals. L'activitat s'iniciava aquest divendres 8 de juny i es farà amb periodicitat setmanal fins el mes de novembre. 

Des d'aquest juny, l'Ajuntament d'Igualada i la Diputació de Barcelona, aquesta última a través de la seva àrea d'Atenció a les Persones, ofereixen el seu servei de suport conegut com a Grup de Suport Emocional i d'Ajuda Mútua (GSAM). Es tracta d'un espai de relació, de suport psicològic i d'intercanvi d'experiències entre persones cuidadores no professionals. Es pretén evitar la sobrecàrrega emocional i física de la cura, conèixer altres persones cuidadores i evitar la soledat i disminuir l'estrés per millorar així la qualitat de vida de les persones en situació de dependència.

Una de les sessions d'anys anteriors d'aquest grupEl límit de persones previst són una vintena, amb unes característiques definides: viuen a Igualada, que són cuidadores no professionals de persones en situació de dependència i que, des dels Serveis Socials municipals, se'ls ha orientat perquè participin d'aquestes sessions. El departament d'Acció Social i Igualtat de l'Ajuntament d'Igualada ha organitzat aquest grup que, conduït per una psicòloga, ha iniciat l'activitat aquest divendres, dia 8 de juny, i tindrà continuïtat un dia a la setmana durant els mesos de juny, juliol, setembre, octubre i novembre fins a un total de 16  sessions, d'una hora i mitja cadascuna, a l'Espai Cívic Centre. Les persones interessades a rebre informació o participar de les sessions s'han de posar en contacte abans amb els Serveis Socials Bàsics a través del telèfon 93 804 75 81 i demanar una entrevista prèvia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.