TORNAR
PUBLICITAT

Igualada manté els grups de P3 amb 90 alumnes menys des de 2012

A la comarca, de cara al curs vinent, cauran quatre grups al primer curs d’infantil

societat
Divendres, 18 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els canvis demogràfics han provocat els darrers anys el sorgiment d'un nou institut a Igualada, el B i M, però també ocasionen canvis a la base del sistema escolar. Igualada mantindrà els 22 grups de P3 per l'any vinent, malgrat que la baixada de la natalitat augura que s'hauran de prendre decisions en un futur proper.

El CEIP Garcia Fossas, un dels cinc centres públics d'IgualadaEn sis cursos, els alumnes que han començat P3 a Igualada han caigut de 527 a 440. Pendents encara de conèixer amb exactitud quin serà el número de matriculacions de cara al curs 2018-2019, es confirma la tendència a la baixa dels darrers anys, tot i que l'Ajuntament d'Igualada confia que a curt termini es mantingui la xifra actual de grups escolars de P3. Ara mateix, segons les dades del consistori, són 22 grups, els mateixos que hi havia al curs 2012-2013, quan hi havia 87 alumnes més.

Amb tot, en aquest interval de sis anys, les xifres de grups i alumnes han anat oscil·lant. En dos cursos, els grups de P3 van caure a 21; el número d'alumnes ha anat sempre a la baixa -el cas més impactant, els 40 infants menys matriculats del 2014 al 2015. De cara al proper curs, cinc escoles perden una línia (la ZER Vent d'Avall, Els Hostalets, Montbui, Vilanova i Òdena) mentre que l'Herois del Bruc de Piera en guanya una.

"No hem demanat baixar les ràtios"

Tornant al cas igualadí, on hi ha 11 escoles concertades, un dels temes que hi ha sobre la taula és si es podran mantenir tots els concerts educatius. La regidora responsable de l'àrea, Patrícia Illa, manifesta que "No hem rebut cap petició en fer de baixar ràtios per part de les escoles concertades. L'Ajuntament, en aquest sentit, sempre estarà al costat de la millora contínua de l'ensenyament i qualsevol proposta sempre passaria pel consens de tots els agents educatius de la ciutat".

Per la seva part, Jordi Prats, responsable de l'AMPA del Garcia Fossas considera que "fa temps que l'administració hauria d'haver tingut una línia d'actuació a llarg termini en matèria escolar i no haver d'actuar de manera reactiva". "No hi ha un projecte estratègic escolar a nivell de ciutat" i subratlla que "si finalment s'abaixen les ràtios d'alumnes per classe per satisfer a les escoles concertades, ens trobarem que hi ha alumnes que havien demanat una escola pública i que hauran d'anar a la concertada".

Prats es mostra satisfet de que "cada cop hi ha més famílies d'Igualada que fan l'aposta per l'escola pública. La nostra filosofia d''Una escola, cinc centres' està funcionant molt bé. Les AMPA de l'escola pública estem treballant colze a colze des de fa anys i ara cal que l'administració facil més visibles les escoles públiques, que fins ara és una feina que només fem les AMPA". 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.