TORNAR
PUBLICITAT

Igualada s'ofereix a rebre refugiats del conflicte sirià, però haurà d'esperar

L’Anoia no acollirà refugiats en la primera fase d’acolliment a Catalunya

societat
Dimecres, 2 setembre 2015. 14:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'alcalde accidental d'Igualada, Jordi Pont, ha confirmat que l'Ajuntament s'ha ofert a la Generalitat per acollir a persones que escapin de les guerres que s'estan produint a l'Àsia. Però abans de ser distribuïts a les viles, els refugiats s'ubicaran en albergs. Subratlla que cal esperar a conèixer la quota de refugiats que aniran a parar a l'Estat espanyol dels que estan entrant a Europa, aquests dies, pels Balcans. 

La capital de l'Anoia ha obert la porta a acollir refugiats procedents de Síria. L'alcalde accidental en aquests moments, Jordi Pont, explica que ja s'ha cursat un oferiment a la Generalitat per acceptar a persones que s'instal·lin a Catalunya, principalment gent que escapa dels conflictes oberts al Pròxim Orient, i en menor mesura a l'Afganistan. Pont avança que el dia 9 de setembre hi haurà una reunió d'Igualada Solidària, "l'organisme de participació que coordina aquests temes, per decidir les mesures que prenem en concret i una aportació econòmica que sorgirà de la partida de Cooperació que té l'Ajuntament". El regidor puntualitza que en el procés d'acolliment hi ha diferents fases i que Igualada "pot i vol participar en la segona fase d'acollida". En rèplica als socialistes, que han emès un comunicat perquè Igualada es postulés com a ciutat d'acollida, també ha afirmat que "no sé res de la Xarxa aquesya de Ciutats-Refugi, nosaltres ens hem ofert a la Generalitat, que són els passos normals".

Milers de refugiats sirians s'estan repartint per tot el mónPont ha recordat aquest dimecres l'experiència "i la tradició d'Igualada" dels temps de la Guerra de Bòsnia, quan un grup de refugiats van ser acollits a la comarca. Manifesta que l'arribada "no serà immediata, ja que primer aquestes persones seran agrupades en albergs de la Generalitat, i a l'Anoia no en tenim cap. Això ens permetrà preparar amb més cura l'arribada de les famílies que vinguin". De moment, "no és gens clar quanta gent vindrà, perquè fins i tot a nivell d'Estat espanyol no és segur el nombre de persones que pertocaran".

Crisi de refugiats i crisi social

L'alcalde accidental ha demanat no confondre la crisi dels refugiats amb la problemàtica social que viu el país. "Es tracta de col·lectius diferents. Aquestes persones que vindran ara tenen una ajuda ja assignada pel Ministeri i no es tracta de col·lectius marginals, sinó persones que poden tenir una formació important i un estatus econòmic, únicament que han fugit per la guerra" matisa. "Des de l'Ajuntament intentarem proporcionar un habitatge, però tractarem de mobilitzar recursos diferents als que tenim actius per a problemàtiques socials internes, que no han desaparegut" manté. 

Els Socialistes demanen la inclusió a la Xarxa de Ciutats-Refugi

A més de molts particulars, el grup socialista manifestava aquest dimarts en un comunicat que "que la ciutat es declari com a 'Ciutat Acollidora de Refugiats' davant del gran nombre de persones que fugen de les guerres del Pròxim Orient i que intenten entrar a Europa, tal i com han fet altres municipis com Barcelona, Sabadell o Sant Feliu de Llobregat, Socialistes d'Igualada ha posat damunt de la taula la necessitat de que Igualada se sumi a la solidaritat amb tots aquells que es veuen obligats a fugir dels seus països pels conflictes armats que s'hi viuen. Aquest mateix dimarts, la Unió Europea ha fet una crida a la solidaritat arreu del continent".


3 Comentaris

j

josep

igualada

3 de setembre 2015.11:53h

Respondre

Si noi, en aquest c. de país la solidaritat ens augmenta com més lluny tenim el problema.

M

Marià

Iggualada

3 de setembre 2015.09:33h

Respondre

Totalment d’acord amb al Micky pro també voldria dir que la majoria de politics fan propostes i suggeriments per tal de sortir a la foto .

Bé aquest Sr. Jordi Pont i els companys que pensen... Llegir més com ell podrien CONFIRMAR-NOS quants refugiats acolliran a casa seva i podran mantenir amb al seu sou NO AMB ALS MEUS IMPOSTOS.

Jo com molts d’altres voldria saber amb quins recursos i durant quant de temps pensen mantenir aquets refugiats m’entres molts Igualadins estan sense feina, sense ajudes i passant-ho molt malament.

Sembla segons les informacions que podem sentir i llegir que ELS CULPABLES de la situació dels refugiats e immigrants segui nostra dels ciudatans europeus, que passa que els dirigents dels països d’origen son uns sans i els hem de fer un monument i riure les seves gracies perquè després podrem fer negoci amb ells (els politics).

Els igualadins estem cansats de pagar impostos abusius i sous de politics ineptes.

NOSALTRES NO SOM ELS RESPONSABLES

M

Micky

igualada

2 de setembre 2015.19:46h

Respondre

Sento una tristesa enorme per aquesta gent, sento un respecte profund per aquestes persones que ho han deixat tot per fugir de les seus paissos.
No obstant tinc 43 anys nascut aquí Igualada,... Llegir més treballant des dels 16 anys per tant mes de 25 anys cotitzats, pagant impostos. Tinc dona i tres fills.
No vaig tenir ajudes i quan les vaig demanar me les van denegar, sinó hagués estat per la meva família ara mateix haguéssim mort de gana.
Fa un any emigri a França per que per mi seguir amb aquesta situació era indigna i no merescuda, emocionalment és molt dur, no trobar treball, no poguer donar cosses elementals poe els infants, etc.
Sempre vaig pagar els meus impostos i sempre vaig fer el correcte i no van voler ajudar-me. Ara els meus fills ja no podran jugar als carrers on vaig jugar jo, ni *aprenderan l’idioma, els costums, tot el que porto recordant en una vida... però jo no vaig ser prioritari.
No crec que sigui, ni des de lluny la mateixa situació, al contrari... Però si no podeu ajudar a les persones que realment han dedicat tota la seva vida al ben estar de la seva comunitat i que mereixen l’atenció i el respecte dels seus governants? Per que si *denegais l’empara i no doneu una altra opció que abandonar la llar als quals hem nascut i viscut i hem tingut la mala fortuna de viure els temps de crisis?
És ironia i hipocresia salvaguardar vides quan no heu pogut o no heu volgut ajudar als del vostre costat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.