TORNAR

S'inicien les obres per portar la fibra òptica a Calaf, Òdena, Els Hostalets i Cabrera

La Diputació impulsa aquestes actuacions que suposaran uns 428.000 euros

societat
Dimarts, 17 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En uns vuit mesos, la Diputació construirà gairebé sis quilòmetres de canalitzacions per desplegar fibra òptica.  L'anunci el feia aquest dilluns al migdia el diputat el d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, durant l'acte presentació del projecte als alcaldes de l'Anoia celebrat aquest dilluns al migdia al Campus Motor de Castellolí.

Aquest abril començaran les obres per fer arribar el desplegament de la fibra òptica a quatre municipis de la comarca de l'Anoia com son Calaf, Òdena, els Hostalets de Pierola i Cabrera d'Anoia, a través de la construcció de 5,7 quilòmetres de canalitzacions en carreteres de la Xarxa Local. Les obres han d'estar acabades a finals d'aquest any i donaran accés a connexions de banda ampla a un total de 8.494 habitants potencials d'aquesta comarca.

Jordi Fàbrega, en la seva intervenció davant els batlles al Campus MotorL'actuació s'inclou com una de les accions prioritàries del Pla de mandat 2016-2017 de promoure que qualsevol persona dins el territori de la demarcació de Barcelona tingui accés a serveis de banda ampla competitiva i de qualitat, en línia amb l'agenda digital europea. El pressupost de licitació d'aquesta actuació és de 428.999,93 euros. A l'àmbit de tota la demarcació, les obres impulsades per la Diputació de Barcelona permetran fer arribar el desplegament de la fibra òptica a 55 municipis i 178.540 habitants potencials de la demarcació. El pressupost total de licitació d'aquesta actuació és de 18.899.161,33 euros.

El projecte impulsat per la Diputació de Barcelona té la voluntat de promoure que qualsevol persona tingui accés als serveis de banda ampla treballant, alhora, per mantenir l'equilibri territorial de la demarcació. La inversió anunciada per la Diputació de Barcelona permetrà assumir els costos de construcció de la infraestructura necessària per tal que es pugui desplegar la fibra òptica a través d'un total de 252 quilòmetres de carreteres, de titularitat pròpia.

En aquesta xarxa de transport soterrada, es proposa una secció de 4 tri-tubs de 20 mm i comptaria amb arquetes als extrems, als nuclis de població i als polígons. El projecte s'ha fet de forma coordinada amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) i l'acord permetrà a la corporació reservar conductes per al seu possible ús en serveis tecnològicament avançats d'autoprestació sobre les carreteres. Soterrar la fibra òptica és un sistema de distribució dels senyals de telecomunicació molt fiable, de molt altes prestacions, i poc o gens afectat per les condicions ambientals i meteorològiques externes. A més de ser respectuós amb el medi ambient i les persones presenta un risc d'obsolescència molt baix en la propera dècada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.