TORNAR

Jordi Badia anuncia una reducció de vora el 14% del rebut de l'aigua a Calaf

La baixada serà variable en funció del consum d’aigua dels calafins

societat
Dilluns, 9 juliol 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En la trobada del passat dijous de l'alcalde calafí amb la ciutadania, l'equip de govern explicava que "gràcies a l'acord arribat amb Aigües de Manresa s'ha aconseguit una rebaixa del 16,70% en la tarifa de l'aigua i del clavegueram, que quedarà vora un 14% ja que una part es dedicarà a inversions". Afegien que s'ha pactat també "rebaixar el tipus d'interès del deute del 4,606% al 2,38%".

 

Calaf i Aigües de Manresa han arribat a un acord per resoldre el deute de l'ens amb l'empresa. L'alcalde de Calaf, Jordi Badia, i el gerent d'Aigües de Manresa, Josep Alabern, firmaven la setmana passada el conveni que n'estableix els termes. Segons fonts municipals, "l'anterior govern municipal de CiU i Aigües de Manresa havien acordat l'any 2013 saldar aquell deute de 656.000 euros a través d'un préstec a vint anys i amb un interès del 4,606 per cent que els abonats a la companyia retornaven en els seus rebuts, a raó de 20.000 euros en el de l'aigua i de 30.000 euros en el del clavegueram".

L'equip de govern de Calaf, el passat dijousEn la sessió de 'L'alcalde respon', Badia explicava que hi ha un acord "per rebaixar el tipus d'interès al 2.38% amb efectes retroactius des del primer dia del contracte, l'1 de gener del 2014. Això suposa un total de 40.528,36 euros que s'haurien pagat de més. Aquest escreix es destinarà a inversions pendents de realitzar en el servei de l'aigua durant l'exercici de 2018". D'aquesta manera, el préstec d'Aigües de Manresa el deixaran de retornar els abonats perquè s'ha acordat treure dels rebuts les quotes de 20.000 i 30.000 euros. El deute que resta pendent de retornar, uns 534.000 euros, l'afrontarà l'Ajuntament a través del pressupost. "L'anterior govern hauria d'haver pagat les factures, però, un cop impagades, el que no hauria d'haver fet mai era carregar-les al compte dels veïns un altre cop i encara menys fer-ho d'amagat", va dir l'alcalde.

Segons Badia, "la rebaixa que s'ha aconseguit és del 16,70%, un 8,7% corresponent a la tarifa de l'aigua i un 32% corresponent a la del clavegueram. No obstant això, la rebaixa global serà, finalment, del 13,83 % perquè s'ha decidit destinar 10.000 euros de la rebaixa a incrementar la partida d'inversions anuals en el clavegueram". "Actualment, aquesta partida és només de 5.000 euros, que no ens permeten resoldre les incidències que sorgeixen (com la que afecta ara mateix a l'Edifici Europa), ni fer el mínim manteniment de la xarxa necessari", va dir l'alcalde.

La reducció de la tarifa és variable: s'aplicarà una reducció del 26,47% als usuaris del primer i segon tram (el 94% dels abonats), un 16,12% als usuaris del tercer tram i s'incrementarà un 9,60% als usuaris dels dos darrers trams, ja que l'objectiu es fomentar l'estalvi i el consum sostenible d'aigua. A l'acord signat aquest dilluns per l'Ajuntament i Aigües de Manresa també hi consta que l'Ajuntament es compromet a abonar 100,000 euros a l'empresa en el moment en què s'apliqui el nou import tarifari i la resta del deute s'haurà de pagar abans del 31 de març del 2019.

Ara, aquest acord s'ha de passar pel Ple per tal d'aprovar la nova ordenança municipal amb els nous imports corresponents al servei de l'aigua. Un cop ratificat el conveni i aprovada l'ordenança pel ple municipal, les noves condicions seran vigents des de l'1 de juliol, de manera que ja s'aplicarien en el rebut corresponent al tercer trimestre d'enguany.

 

 


1 Comentaris

p

pep

9 de juliol 2018.13:16h

Respondre

Sr Castells, i a Igualada quan li toca?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.