TORNAR

Josep Vives, un dels tres guanyadors d'una campanya de conscienciació viària

'Et queda una vida, no la perdis al volant'

societat
Diumenge, 9 agost 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El mes de juny, els Mossos d’Esquadra van realitzar 19 controls d’alcoholèmia durant els quals voluntaris de la Fundació Abertis van repartir un total de 774 carnets del Club TR3SC als conductors menors de 30 anys que van donar negatiu. Entre aquests conductors, s’ha realitzat el sorteig de tres viatges per cursar estudis d’anglès a Irlanda, entre els quals ha resultat premiat el jove igualadí Josep Vives.

D’esquerra a dreta, Juan Diego Ballesteros, Josep Vives, Jessica Lago i Albert Rossell, representant de la Fundació Abertis

La fundació Abertis i el departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació han conclòs l’acció conjunta “Et queda una vida, no la perdis a la carretera”, que té l’objectiu de conscienciar els conductors d’entre 15 i 30 anys sobre els riscos a la carretera, amb el lliurament de tres viatges d’estudis a Irlanda amb les despeses pagades.

L'igualadí Josep Vives ha estat un d'aquests tres premiats, junt amb uan Diego Ballesteros, de Lloret de Mar, i Jéssica Lago, de Salou. En el marc d’aquesta acció, durant els dos darrers caps de setmana de juny i la revetlla de Sant Joan, voluntaris de la fundació abertis i Creu Roja van repartir un total de 774 carnets del club TR3SC als conductors menors de 30 anys que van donar negatiu en 19 controls d’alcoholèmia i drogues efectuats pels Mossos d’Esquadra. 55 conductors van donar positiu. Entre els conductors que van rebre el carnet, s’ha realitzat el sorteig dels tres viatges d’estudis.

També s’han repartit 10 carnets més del Club TR3SC entre els internautes que han obtingut una millor puntuació al joc interactiu «La vida no és cap joc», que es va posar en marxa durant l’acció. L’objectiu del joc era conscienciar els conductors dels perills reals de les males pràctiques al volant (parlar pel mòbil, fumar, distreure’s amb el GPS, utilitzar l’aparell de música, conduir sota els efectes de l’alcohol...). Aquest videojoc ha estat dissenyat amb l’assessorament del Servei Català de Trànsit.

L’acció “Et queda una vida. No la perdis a la carretera” és innovadora i pionera a Europa ja que, per primera vegada, es premien les bones pràctiques amb l’objectiu de reforçar les actituds responsables entre els conductors joves. Aquesta acció sense precedents també vincula la conducció amb la cultura i l’aprenentatge i aprofita els canals de comunicació que acostumen a utilitzar els joves.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.