TORNAR

Els jutjats d'Igualada condemnen al BBVA a tornar 11.000 euros per una hipoteca

Es considera que el banc no va oferir al client opcions més avantatjoses

societat
Dimecres, 13 desembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una sentència dels jutjats igualadins del passat 1 de desembre obliga al Banc Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) a retribuir 11.000 euros a una persona que el 2003 va firmar una hipoteca amb Caixa Terrassa. Aquesta entitat, que va ser absorbida pel BBVA, hauria actuat amb "manca de transparència" segons la sentència.

Tot i que aquest passat 22 de novembre, el Tribunal Suprem va resoldre que les clàusules de tipus hipotecari IRPH "no tenen caràcter abusiu", un cas tractat als jutjats d'Igualada i que ha portat el lletrat Carles Pastor permetrà retribuir segons la sentència 11.000 euros a un afectat per un cas similar. La sentència, de l'1 de desembre, declara nul·la la clàusula hipotecària basada en aquest índex i fixa la seva substitució per una "basada en l'Euríbor més un punt".

Una de les oficines del grup BBVALa clau de volta és que els jutjats entenen que la subrogació de l'hipoteca, el 2003, amb Caixa Terrassa, i per un import total de 126.000 euros, es va fer sense que el consumidor rebés prou informació. Només va rebre l'import i la vigència quan va subrogar el préstec. El judici va tenir lloc el 30 del mes passat. El magistrat considera que no queda prou acreditat que per part de l'entitat financera es proporcionés "prou informació sobre què implica l'índex IRPH". 

El jutge dictamina que no hi ha la seguretat que el client comprengués les diferències amb els altres índexs i "que no va poder escollir respecte a altres opcions que eren molt més avantatjoses per a ell i que per això van ser omeses". "Aquesta falta de transparència és suficient per declarar la nul·litat de la clàusula que va assumir (el demandant) quan va firmar l'escriptura".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.