TORNAR
PUBLICITAT

Masquefa estrena sistema de recollida de residus amb l'objectiu de millorar la selecció

Els tècnics han desaconsellat implantar el porta a porta

societat
Dimecres, 15 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb un import de vora mig milió d'euros, el ple de Masquefa va tirar endavant l'adjudicació del contracte del servei de recollida. La vila implanta un nou sistema, amb un increment de la presència de contenidors de les diverses fraccions per reduir el volum de la fracció resta.

L'Ajuntament de Masquefa ha adjudicat el contracte de recollida de residus per als propers quatre anys. El nou model individualitzat consisteix en la unificació dels diversos serveis de recollida d'escombraries en un sol ens: el Servei Integral de Recollida. El nou contracte inclou la recollida de la fracció resta, la de la matèria orgànica, la recollida selectiva i la recollida de restes vegetals. El batlle Xavier Boquete explica que "els tècnics del Consell ens van recomanar que no implantéssim el porta a porta per les característiques del nostre municipi". La dispersió de nuclis de Masquefa ha portat a implementar un servei basat en la recollida per illes de contenidors de les diferents fraccions, a fi d'augmentar el nivell de reciclatge.

El contracte es va aprovar per ple en sessió extraordinària. L'adjudicació del nou contracte de servei de gestió de residus municipals va a l'empresa CLD Servicios Urbanos de Tratamiento de Residuos, S.L. per un import anual de 490.740,67 euros (sense IVA). L'aprovació es feia amb els vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC i PP i les abstencions del PSC i CUP. 

L'Ajuntament, un cop finalitzat el contracte amb el Consell Comarcal de l'Anoia i amb l'objectiu d'oferir als veïns el servei més eficaç i eficient possible, va treure a licitació pública el passat 7 de juny un nou contracte individualitzat de servei de gestió de residus municipals. I aquest mes de novembre l'ha adjudicat a l'empresa CLD Servicios Urbanos de Tratamiento de Residuos, S.L. per una durada quatre anys amb una opció de pròrroga opcional per a dos anys més.

Els actuals contenidors de la neteja orgànica a la vilaAra, el model unificarà els diversos serveis de recollida d'escombraries en un sol ens: el Servei Integral de Recollida. El nou contracte inclou la recollida de la fracció resta, la de la matèria orgànica, la recollida selectiva i la recollida de restes vegetals. En aquest sentit, Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, assegura que "el Servei Integral de Recollida és el millor model per optimitzar els recursos econòmics, oferir una major eficiència en la recollida i la gestió de les deixalles i garantir el benestar de tots els veïns de Masquefa". 

El govern considera que "amb el nou servei hi ha l'optimització dels recursos econòmics i del cost del servei; una major eficiència en la recollida de les deixalles i en el manteniment dels contenidors; una menor ocupació de contenidors de resta a la via pública i increment dels contenidors de recollida selectiva"; una major facilitat d'accés als punts de recollida selectiva; l'increment de la recollida selectiva de les fraccions paper-cartró, envasos, vidre i FORM; la millora del manteniment i de la neteja de les illes de contenidors; l'assoliment dels objectius establerts a la normativa actual a nivell autonòmic, estatal i comunitari; l'impuls de campanyes de sensibilització ambiental; o el foment de la inclusió socio-laboral de persones amb discapacitat a través d'un acord amb un Centre Especial de Treball.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.