TORNAR

La MICOD participa en una visita d'una delegació comercial catalana a Mèxic

Aconseguir sinergies amb el Campus Motor, l’objectiu de la delegació anoienca

societat
Dijous, 8 març 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A Mèxic, un dels principals productors mundials d'automòbils, s'hi desplaça la setmana vinent una missió empresarial catalana. Entre els components d'aquesta delegació, personal de l'oficina que cerca inversions per la MICOD.

L'Oficina de Captació d'Inversions de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena participarà a una missió empresarial d'automoció a Mèxic, organitzada per ACCIÓ i el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC). Aquesta visita transoceànica es farà del 12 al 16 de març. L'objectiu de la trobada és poder conèixer les oportunitats que el sector de l'automoció de Catalunya pot aportar al mercat mexicà, i l'Oficina de Captació d'Inversions hi serà present per tal de posar en contacte el territori de la Conca d'Òdena amb departaments de compres d'empreses proveïdores de primer i segon nivell.

La tria de Mèxic és en tant el país llatinoamericà és un dels principals productors mundials d'automoció. Durant el 2017, l'automoció va suposar el 30,8% del total de les exportacions mexicanes i el 9,3% de la indústria manufacturera. Es tracta del principal sector industrial a Mèxic pel que fa a la generació de llocs de treball, transferència de tecnologia, atracció d'inversió i desenvolupament de capital humà. Mèxic es troba entre els 10 principals productors mundials del sector de l'automoció, on 8 dels 10 principals fabricants a nivell mundial disposen de plantes d'assemblatge al país (Ford, GM, Nissan, Fiat Chrysler, Toyota, Audi i Kia). És el primer proveïdor de la industria automotriu als Estats Units i gairebé totes les empreses estan ampliant producció i/o creant plantes noves.

Una oportunitat pel sector de l'automoció català

El sector de l'automoció català té molt a aportar al mercat mexicà, sobretot en oportunitats concretes com: troquelats i/o estampat, fundició, forja, disseny i enginyeria, injecció de plàstics, semiconductors, die càsting, tractaments superficials, catifes i vestidures i cablejat. L'automoció és un dels principals motors de Catalunya, que fabrica un de cada quatre vehicles de l'Estat espanyol i s'hi concentren els centres de desenvolupament més avançats. A més, també és un sector en constant evolució i investigació, doncs avança en ferm cap al vehicle connectat.

A nivell comarcal, recentment s'ha creat la Taula Estratègica Motor Anoia, un projecte finançat per la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l'Anoia, que pretén determinar les línies d'actuació de la comarca de l'Anoia en el món del motor. L'objectiu que es persegueix és fer explotar el potencial del clúster del motor i els equipaments com el Campus Motor o el Parc Motor, i així facilitar les inversions en aquest àmbit econòmic a la comarca.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.