TORNAR
PUBLICITAT

Els Mossos denuncien un veí de La Torre per tenir òlibes sense autorització

La gàbia on es trobaven els rapinyaires, en condicions d’higiene pèssimes

societat
Divendres, 10 juny 2016. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un torredà de 33 anys ha estat denunciat pels Mossos per tenir dues òlibes en males condicions. No tenia cap permís de tinença.

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Central van denunciar el passat 23 de maig un home, de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí de La Torre de Claramunt, per una infracció administrativa per la tinença d'aus rapinyaires sense autorització. A mitjans de maig la URMA va tenir coneixement que al municipi de La Torre de Claramunt una persona tenia òlibes en males condicions. Els mossos van esbrinar on es trobava el recinte i van efectuar una inspecció per tal de fer les comprovacions pertinents.

Un cop al lloc, el propietari de la finca va ensenyar les instal·lacions als agents. Aquests van constatar que hi havia dues òlibes, de les quals no tenia cap tipus de documentació ni cap permís de tinença, expedit per la Generalitat. A més, les òlibes estaven en època de cria i tenien tres ous. El propietari tampoc disposava d'autorització de nucli zoològic, ni cap document que l'acreditava com a criador d'aus rapinyaires.

Per altra banda, els agents van observar que la gàbia on es trobaven els ocells no reunia les condicions adequades, estava plena d'excrements i amb l’aigua molt bruta. Arran d'aquestes irregularitats, els mossos van efectuar una acta de denúncia i van comissar les dues aus i els ous, els quals van ser traslladats a un centre de recuperació. Aquestes irregularitats detectades, entre altres, contravenen el Decret Legislatiu 2/2008, del 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de Protecció dels Animals. Aquest determina que les infraccions comeses contra aquesta Llei són sancionades amb multes de fins a 20.000 euros. També poden comportar la inhabilitació per a la tinença d'animals per un període de dos mesos a cinc anys, entre altres inhabilitacions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.