TORNAR

La Notaria Igualada comença una etapa nova amb el toc modernista de Cal Ble

Els notaris, satisfets d’haver conservat l’estil de l’edificació de 1919

societat
Dijous, 12 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de la setmana passada, els notaris Carlos Calatayud i Carlos Jiménez, amb el seu equip, treballen en un nou marc. S'ha completat el trasllat de l'activitat de la Notaria Igualada des del seu anterior edifici a Cal Ble, mig centenar de metres, però un canvi de grans dimensions.

A punt de fer 100 anys, l'emblemàtica Torre Boyer d'Igualada, també anomenada Cal Ble, recupera l'activitat amb l'arrencada de l'activitat de la Notaria Igualada. El dimarts de la setmana passada, s'obria com a seu dels notaris Carlos Jiménez i Carlos Calatayud. Amb els usos actuals, l'edifici concebut per l'arquitecte modernista Josep Pujol conserva l'essència i bona part de la fesomia amb que va néixer el 1919-20 i també l'aspecte que tenia en la seva etapa com a centre gastronòmic; ara, sent escenari d'una activitat notarial frenètica, no en va el juliol és un dels mesos en que el personal de la notaria va més atrafegat. 

L'entrada de la notaria a la Rambla FOTO: TCM"El canvi s'ha pogut fer molt ràpid i no era senzill. D'un dia per l'altre. Havia d'estar tot a punt, els telèfons, el material i els servidors, que estan connectats amb els ajuntaments i hisenda i altres administracions. Havia d'estar tot sincronitzat i ho hem aconseguit" explica Carlos Jiménez "sobretot gràcies als treballadors, en especial als que s'han ocupat d'aquesta part, ja que s'havien de moure moltes coses". Carlos Calatayud, per la seva banda, es mostra satisfet d'"haver pogut obrir d'un dia per l'altre. Hi havia moltes coses a resoldre, normalment calen períodes de prova per alguns procediments informàtics i tecnologia. El primer dia hi havia algunes coses que costen, com les impressores, que no funcionen del tot, però res fora del normal. El servei al client segueix sent idoni!".

El protocol notarial i l'arxiu amb les actes dels darrers 25 anys ja són també a Cal Ble. L'arxiu reposa ara a la planta inferior, on hi havia el bar, i que ara ofereix 1.500 metres quadrats disponibles, dels quals només se n'ocupa una part. La recepció i les sales de firma estan ara a la planta a peu de carrer i en breu s'habilitaran els despatxos dels dos notaris a la primera planta, que reté la fesomia i els detalls de l'aspecte modernista.

Essència modernista al segle XXI

Tant Carlos Jiménez com Carlos Calatayud es mostren satisfets per com ha quedat l'espai una vegada reformat. "Tenim el que esperàvem", comenta el primer, "segueix aquell esperit original, la part modernista, amb una actualització pels serveis que donem". S'han mantingut les portes i els detalls dels vidres originals, "encara que ni siguin allò més funcional o pràctic. Podríem haver fet una altra distribució, però hauríem d'haver retocat massa coses. Els visitants els agrada com continuen els dibuixos al terra (en una part fins i tot s'ha substituït parquet per rajoles amb el mateix dibuix) i les pintures als sostres. Conjugar les dues coses, allò essencial amb la part nova", la zona posterior a tocar del carrer del Clos. "La intervenció ha estat la mínima" rebla Carlos Calatayud. "La gent valora molt l'amplitud i la llum que hi ha aquí a Cal Ble", segueix.

"Hem millorat aquesta part posterior, amb el celobert" apunten, ja que "la gent de fora, quan ve a Igualada, sobretot a l'hivern, potser la veu una mica fosca. Volem que vegi que Igualada té coses boniques, que tenim patrimoni aquí a Igualada". Amb tot, matisen "hi ha algunes parts que no és senzill fer-les, perquè la normativa ha canviat aquests anys respecte a quan tenia altres usos. Hi ha requisits nous, electricitat, ventilació, que compliquen el tema. Ara aquest estiu acabarem d'enllestir coses". La segona planta es començarà a reformar després de les vacances i podrà acollir activitats culturals d'Igualada. Aquestes properes setmanes queden "polir coses, per exemple posar alguna cortina, però ja tenim casa. És molt il·lusionant".

 

 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.