TORNAR
PUBLICITAT

La decisió sobre la zona comercial de Vilanova queda bloquejada a petició de part del govern i l'oposició

Els regidors de l’oposició critiquen al PSC per pressionar-los en aprovar el projecte de Bogaris

societat
Dimecres, 14 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La sessió plenària del dilluns 12 de novembre a Vilanova del Camí va ser de les més tenses d'aquest mandat, i ja és dir. L'enfrontament personal entre Vanesa González, alcaldessa fins el gener del 2017, i l'actual presidenta de la corporació, Noemí Trucharte, va arribar al seu punt àlgid quan la primera va criticar les friccions del govern en relació al PMUR3. Vanesa González critica a Trucharte per "no haver fet cap trucada a l'oposició per negociar" un punt tan rellevant.  

Amb el govern a quatre trencat en diversos fronts, el ple de Vilanova del dilluns va ser aspre. L'alcaldessa Noemí Trucharte va haver de renyar a diversos edils pel to i fins i tot a la seva aliada més incondicional, Imma González, de Decide, quan aquesta va escometre contra l'oposició amb termes com 'qué nivelazo'. Un punt relativament anodí -en principi- com era una modificació del Reglament d'Honors i Distincions de Vilanova del Camí ja va quedar encallat. El punt més calent, l'aprovació de la modificació urbanística del PMUR3 per instal·lar una nova superfície comercial, no es va tractar fins passats 70 minuts de la sessió. I es va acabar retirant per unanimitat. Es tracta d'un projecte que, segons el govern, "pot garantir entre 80 i 120 llocs de treball". 

L'oposició no va voler transigir amb el projecte que, des del govern, només recolzen els tres representants del PSC, amb Trucharte, i Decide. Jordi Barón va parlar de "la nefasta gestió" del govern en tractar el tema del PMUR3 per no haver parlat amb l'oposició fins el darrer moment i del "desgavell" de la coalició a quatre. L'alcaldessa el va comminar a "parlar del punt i no de la gestió del govern" i li va acabar retirant la paraula. Marcel·lí Nieto, d'ERC, exposava que "votaríem a favor d'un projecte comercial favorable a Vilanova, però aquest no ho és".

El republicà assenyalava que la iniciativa té deficiències "com que tot l'habitatge de protecció oficial del que consta el pla l'ha de construir l'Ajuntament" i no l'empresa Bogaris. Habitatges "que s'han de fer en un termini de cinc anys". Nieto afirmava que "se'ns ven que tindrem un pulmó verd i no serà més que un tal·lús de dimensions considerables". On més incisiu era el regidor d'ERC era que "poden portar treballadors de Sevilla, d'on l'empresa, no asseguren que contractaran gent de Vilanova". Concloïa demanant la retirada del punt.

Tota l'oposició coincidia en que "si porten al ple un projecte que ni tan sols el govern ha pactat, no esperin res de nosaltres". Trucharte va posar-se "a disposició d'aquells que vulguin conèixer el projecte". Meritxell Humbert, regidora no adscrita, va qüestionar diversos punts del projecte com "quin serà el cost de mantenir la zona verda, si és la més gran de la comarca". L'oposició va demanar temps per no votar que 'no'. 

Cividanes, regidor d'IPV i responsable d'Urbanisme, es va posicionar contra les condicions negociades entre els seus -encara- socis del PSC i Bogaris. Va puntualitzar que "d'on surten els globus a Igualada -Parc Central- hi ha més zona verda i que no és aprofitable tota perquè hi ha una part de tal·lús" i que "no s'hauria d'haver portat el punt a ple i així el govern no s'hauria trencat. No ens ha escoltat".

Trucharte va etzibar a Cividanes que "com a govern, vostè va aprovar els pressupostos on s'hi incloïa el PMUR3". El primer tinent d'alcalde, Francisco Palacios, del VA!, va criticar també als seus companys de govern per portar el punt a la sessió i va demanar "crear una comissió" per negociar amb Bogaris de nou. Quan va intervenir Kilian Tomàs del PSC que parlava d'"oportunitat única" a nivell econòmic, mentre l'alcaldessa s'enutjava i demanava a Vanesa González i Juan Manuel Cividanes que no parlessin mentre intervenia un regidor. 

El PSC va demanar "no deixar anar aquest projecte" ara que "els promotors s'han posat d'acord". Finalment, al torn de Vanesa González, portaveu del partit V365, va aprofitar per incidir en la guerra interna del govern sobre el projecte del PMUR3 i el posicionament de Decide que "com sempre, primer no hi estava d'acord i al final sí. El senyor Cividanes el replica i el tira per terra, el senyor Palacios que afirma no estava informat i l'alcaldessa que el defensa amb totes les forces". Noemí Trucharte quan l'anterior alcaldessa va esmentar la fractura del govern, la va amenaçar amb retirar-li la paraula i va insistir en que parlés del PMUR3. Vanesa González retreia de nou que "no tira endavant perquè no ha pogut consensuar el projecte dins del seu govern. Ara, per la nostra part, no hi estem en contra, però volem més temps per estudiar-lo".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.