TORNAR
PUBLICITAT

El nou govern de Vilanova aprova els comptes amb el focus sobre els sous

L’equip de Noemí Trucharte fa una aposta per municipalitzar serveis de neteja i enllumenat

societat
Dijous, 16 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Era el primer ple amb els papers canviats, però la tensió derivada de la topada per la moció de censura es manté. El govern quatripartit va fer valer la seva majoria de nou regidors i va aprovar els comptes municipals. Uns comptes "que prioritzen els serveis a les persones". El tema dels sous i retribucions, de nou sobre la taula.

L'Ajuntament de Vilanova del Camí va aprovar dilluns en sessió plenària el pressupost per al 2017. L'aritmètica és favorable a l'actual govern, que va brandar la construcció d'una majoria sòlida per forçar el canvi i que es va palesar amb la votació: a l'equip de Noemí Trucharte no li cal cercar suports a fora. Un pressupost de més de deu milions d'euros, que l'oposició que conformen V365, ERC i CiU van votar en contra. El regidor d'Hisenda Kilian Tomàs (PSC) va defensar al ple aquests pressupostos "fets en un temps rècord", menys de 45 dies. Van subratllar El govern parla d'un estalvi "de 160.000 euros gràcies a la reducció al 50% de les retribucions als càrrecs electes i la municipalització d'alguns serveis". Aquestes afirmacions van tenir la rèplica de la nova oposició: argumenten que mentre es parla de reducció de cost polític, "s'han creat òrgans com el consell de presidència on regidors i alcaldessa cobraran 275 i 500 euros, respectivament".

Fotografia de la nova disposició del ple, aquest dillunsTot el ple va estar farcit de retrets. L'oposició -ara V365, ERC i CiU- assenyala que "es retiren les millores en administració oberta" de manera que serà "més difícil comprovar la transparència". El govern, per la seva part, parla d'una nova "manera de fer política" que es  reflecteix en els pressupostos. En primer lloc, "la reducció de les retribucions del càrrecs electes" i, la més cridanera, la municipalització de serveis, com el de la neteja dels edificis municipals i el manteniment de l'enllumenat públic. Això suposarà 27 nous llocs de treball.

Tomàs assegura que la proposta de municipalització que han inclòs en aquest pressupost "garanteix la qualitat del servei i suposarà un estalvi de prop 75.000 euros que es podran reinvertir en altres serveis i projectes". El quatripartit manté dos dels projectes que ja estaven previstos per l'anterior equip: la primera fase de la construcció de la piscina que té una dotació pressupostària de 750.000 euros i la tercera fase de la remodelació del Casal de la Gent Gran amb un pressupost que supera els 400.000 euros.
Altres partides importants del capítol d'inversions és l'arranjament del camí dels dipòsits dotat amb prop de 63.0000 euros; el pressupost participatiu, que compta amb una partida de 40.000; les pistes multi jocs, espais per a la pràctica esportiva i de lleure, dotat amb 35.000 euros; i la redacció del projecte per obrir el carrer Cervantes, una reivindicació històrica de Veïns amb Veu, que s'ha dotat amb 35.000 euros.


2 Comentaris

J

Jordi

Igualada

17 de març 2017.23:37h

Respondre

El que no diu l’alcaldessa es que per municipalitzar caldrà acomiadar a 27 persones que ara estan fent la neteja a Vilanova i que això suposarà un elevat cost per l’entitat social Taller... Llegir més Àuria.... però suposo prefereixen que entitats que fan una feina admirable tinguin dificultats econòmiques a canvi de garantir la seva cadira a l’ajuntament durant dos anys.

T

Toni

Igualada

16 de març 2017.11:29h

Respondre

M’agradaria saber qui és el responsable de fer aquesta nota de premsa. Diu que la municipalització de certs serveis, suposarà un estalvi en diners, i crear 27 llocs de treball. I suposo que els... Llegir més que fan aquestes tasques ara deuen anar tots al carrer. Per tant, 27 de més per un cantó, i quants de menys per un altre?. Després diuen que la política està desprestigiada. Però els primers que desprestigien a la gent, són els responsables polítics fent notes de premsa com aquesta, on tracten al poble com a imbècils.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.