TORNAR
PUBLICITAT

El nou sistema de control de coloms a Vilanova en redueix la població en un 18,75%

La previsió és que en quatre anys s’assoleixi una reducció del 80%

societat
Divendres, 11 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de fa un any, l'Ajuntament de Vilanova va començar el tractament amb Ovistop, un fàrmac anticonceptiu, de la població de coloms. Es tracta d'un fàrmarc "totalment segur" i que ha permès disminuir, segons l'Ajuntament, una cinquena part gairebé d'aquesta població. 

A Vilanova, la població de coloms ha disminuït un 18,75% durant el primer any del tractament de fàrmacs antinconceptius, a Vilanova del Camí. Des de la regidoria de Medi Ambient van decidir actuar sobre el control d'aquests ocells davant la proliferació observada en els darrers anys que podia arribar a constituir un problema de salut. Des de la regidoria, encapçalada per Juan Manuel Cividanes, expliquen que el tractament "està funcionant bé segons les dades facilitades per l'empresa que realitza aquest servei": 

El dispensador que s'utilitza a Vilanova, en una teuladaL'Ovistop és un fàrmac anticonceptiu que provoca una davallada continuada i estable de la població de coloms. Està formulat a base de grans de blat de moro tractats amb un complexe que es diu nicarbacina. Per mitjà d'un parell de dispensadors situats a les teulades de dos edificis públics, es dispensa el menjar als coloms. Els aparells s'activen un cop al dia, a primera hora del matí per crear un hàbit entre els animals. A més es revisen periòdicament. Els responsables afirmen que el fàrmac és totalment segur, tant per la salut dels coloms, com també per la d'altres animals domèstics. Garantia que estenen també a les persones que poguessin ingerir-lo per error.

Els impulsors del projecte afirmen que "està comprovat que a partir del quart any, la població de coloms es redueix fins el 80% respecte la inicial". S'ha instal·lat un càmera que ha permès monitoritzar de forma continuada els coloms que han acudit a menjar al dispensador. Els vídeos enregistrats han mostrat que els coloms s'ha fidelitzat perfectament. Des de l'àrea de Medi Ambient i conjuntament amb l'empresa, estan valorant la possibilitat de traslladar un dels dispensadors per ubicar-lo en una nova zona amb presència de més població de coloms, i així portar un millor control.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.