TORNAR
PUBLICITAT

Les noves tecnologies per conèixer el passat industrial capelladí

Una audioguia gratuïta i sense horaris

societat
Dimarts, 10 novembre 2009. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Passejar per conèixer el patrimoni industrial de Capellades, sense horaris, i amb una àudioguia completament gratuïta és una nova proposta que fa el Museu Molí Paperer. L'àudio de les guies està a disposició de tots els usuaris a través d'internet, que poden descarregar-se abans de sortir de casa, i fer la ruta escoltant els explicacions a través del mòbil o el propi mp3. Amb aquesta mesura econòmica i flexible, es busca que l'apropament a la història industrial de Capellades sigui més senzilla i més agradable, sense horaris ni cap cost.

L'exposició 'El paper de la impremta' s'inaugurarà dimecres dia 18

Ton Lloret i marcel·lí Martorell en la presentació de l'itinerari

El Museu Molí Paperer i la bassa

La maquinària paperera és un dels punts de la visita

La bassa de Capellades va propiciar que a finals del segle XVIII el municipi fos el districte paperer més important d'Europa. D'aquell patrimoni industrial, encara en queden vestigis importants, que formen part del poble, i conformen una ruta pels carrers i entorns de la bassa.

Per conèixer aquest patrimoni, el Museu fa una proposta innovadora, deslligada dels horaris de visita als museus i dels preus de les entrades. Han penjat a internet els àudios d'una audioguia self-service, que hom es pot descarregar i fer la visita fent servir d'audioguia el propi mp3 o el mòbil. A banda de descarregar-ho per internet, a la pàgina web del museu, també es pot descarregar via bluetooth a la recepció del museu. D'aquesta manera cada visitant pot fer la ruta al seu ritme, quan li vagi millor i fins i tot, fent una parada i seguir més tard. Podeu sentir AQUÍ, un fragment d'aquesta àudioguia, concretament la introducció que s'escoltaria davant del Museu, punt de sortida. Els àudios es poden trobar en tres idiomes, català, castellà i anglès, i està previst fer-ho també en altres idiomes.

Tal i com ha explicat Ton Lloret, conservador del Museu-Molí Paperer, es tracta d'una ruta relativament curta, amb deu elements de visita, començant des del Museu, i acabant al mirador de la Miranda Xica, des d'on es poden veure els diferents molins paperers existents. Una ruta que permet connectar el Museu amb l'Abric Romaní.

Lloret ha afegit que aquelles persones que no tinguin cap aparell per descarregar-se l'audioguia, podran comprar un mp3 al Museu, amb els àudios incorporats, i que ja podran fer servir per escoltar música.

L'ajuntament es compromet amb la conservació del patrimoni

El regidor d'urbanisme, Marcel·lí Martorell, ha explicat que des de fa aproximadament un any estan fent una catalogació del patrimoni urbà, per tal de protegir-los. Ha especificat que ja tenen uns 200 elements catalogats i que a banda de la protecció de cada element, el què procuraran també és mantenir la imatge del municipi, conservant i protegint l'aparença dels carrers i dels edificis com un conjunt.

Nova exposició permanent al Museu: El paper de la impremta

Dimecres vinent el Museu-Molí Paperer inaugurarà una nova exposició permanent sobre l'evolució de la impressió, des e la còpia manual, la premsa de Guttennerg, els tipus mòbils, l'estampació, la xilografia, calcografia.... L'evolució de la impremta fins als nostres dies. La mostra compta amb reproduccions i màquines originals, exemples d'obres editades amb els diferents sistemes, tot en un petit espai molt ben ambientat que aconsegueix, amb pocs moments, fer un repàs d'aquest pas del temps.

Documents adjunts

Introducció

Introducció



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.