TORNAR

El "nyap" de la vergonya

Els empresaris reclamen la retirada dels únics pals elèctric que encara queden al polígon

societat
Dimarts, 17 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El passat dimecres 4 de juliol, l'Ajuntament d'Igualada anunciava un important i necessari projecte integral de remodelació del polígon industrial d'Igualada, un pla que s'executarà en diverses fases i que representarà unes millores en l'enllumenat públic, la senyalització i la mobilitat. Els empresaris del polígon industrial igualadí han aplaudit aquesta notícia, que afavorirà a la modernització d'una zona que s'ha anat degradant amb el pas del temps. Una zona que encara mostra a la llum alguns "nyaps", que necessiten una immediata actuació per part de les administracions o de les empreses subministradores.

Al C/França hi trobem lúnic pal elèctric de tot el polígon

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, presentava la setmana passada el Projecte Bàsic per a la Modernització i Millora Integral d'Infraestructures al Polígon Industrial de Les Comes, que ha estat aprovat per la Diputació de Barcelona dins el seu Pla de Modernització de Polígons. L'ens aportarà 1,7 milions d'euros per executar la primera fase d'aquest projecte, que es desenvoluparà entre el 2018 i el 2020. Les fases posteriors estan valorades en conjunt en 5,2 milions d'euros i s'abordarien més enllà de l'any 2020.

El projecte afavorirà a la posada al dia d'un polígon industrial que, des dels seus orígens als anys 80, ha patit deteriorament amb el pas del temps. Tot i les actuacions realitzades al llarg d'aquests prop de 40 anys, aquesta zona industrial de la capital de l'Anoia presenta algunes mancances: dèficit de zones d'aparcament, estacionament indisciplinat a les voreres, vegetació descuidada, senyalització insuficient, enllumenat obsolet, etc.

Al polígon hi ha unes 350 empreses, que han aplaudit l'anunci d'aquest projecte. D'aquest nodrit grup empresarial, que dóna feina a unes 4000 persones, han aprofitat per denunciar alguns nyaps que surten a la llum en aquesta zona industrial i que han de ser focus d'atenció i actuació, aprofitant l'execució del pla presentat.

Aquest és el cas del carrer de França, on trobem els únics pals aeris elèctrics de tot el polígon. A causa d'una avaria, FECSA, per no obrir una rasa, va aixecar aquests pals de forma provisional. Una actuació que ha restat com a definitiva. Als nuclis urbans, als darrers temps, s'ha anat eliminant completament aquests pals aeris, soterrant les línies elèctriques, sovint aprofitant les obres de conduccions d'aigua o gas. Els cablejats elèctrics aeris suposaven uns obstacles a la via i estaven subjectes a les inclemències del temps, suposant un potencial perill. Els empresaris de l'entorn reclamen a FECSA i a l'Ajuntament d'Igualada, aprofitant l'avinentesa de l'anunci d'aquest projecte per modernitzar i millorar el polígon industrial, una actuació davant aquest "nyap", tal com el defineixen els veïns.


1 Comentaris

m

maria

18 de juliol 2018.21:20h

Respondre

El Rei del nyap, esta molt ocupat, en les seves sessions fotográficas.
Per favor no molestin. amb ridiculeses.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.