TORNAR

S'obre el termini per presentar candidatures al Concurs de Projectes del Rec

Durant un mes i mig s’esperen propostes d’arquitectes d’arreu

societat
Dimecres, 28 setembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El jurat seleccionarà quinze equips d'arquitectes i urbanistes perquè facin propostes en tres categories: Edificació, Paisatge Urbà i Urbanisme, després d'escoltar la ciutadania. El procés es fa en col·laboració amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i amb el lideratge de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC).

Aquest dilluns 3 d'octubre s'obre el període de presentació de candidatures per participar a la Consulta de Projectes per al Barri del Rec d'Igualada, un concurs adreçat a equips d'arquitectes i urbanistes perquè facin propostes de projectes de transformació del barri del Rec després d'haver escoltat quina és l'opinió de la ciutadania. El Ple Municipal d'Igualada ja havia ratificat a finals de juliol les bases que regulen la Consulta, que es divideix en tres categories: Edificació, Paisatge Urbà i Urbanisme.

El regidor Jordi Pont, a l'Adoberia Bella, en la presentació de la iniciativaTots els equips de professionals que hi vulguin participar trobaran la documentació a partir de dilluns a la pàgina web consultarecigualada.cat i al perfil del contractant de l'Ajuntament, i tenen temps per presentar-se fins el dia 17 de novembre. Per a cada una de les tres categories la Mesa de Contractació, la Comissió Tècnica i un jurat format per experts i agents igualadins seleccionaran cinc equips, tenint en compte criteris com l'experiència del director o la multidisciplinarietat de l'equip. Aquests cinc seleccionats per categoria –quinze en total- hauran d'intercanviar experiències i opinions amb la ciutadania i hauran de presentar un projecte de millora. Un cop presentats els projectes, se seleccionarà un guanyador per a cada una de les tres categories.

El regidor de Qualitat Urbana d'Igualada i segon tinent d'alcalde, Jordi Pont, destaca que "aquest és un procés participatiu en dues direccions, perquè espera les aportacions dels professionals però també dels ciutadans" i fa una crida a participar "als arquitectes i urbanistes perquè aportin els seus coneixements tècnics i creatius al disseny del barri i també als veïns perquè aportin idees i ajudin, amb la seva experiència, a millorar el resultat final del concurs”.

Consulta de Projectes pel barri del Rec d'Igualada

El projecte porta per títol 'Repensant el barri del Rec' i es tracta d'un concurs d’idees impulsat per l'Ajuntament en col·laboració amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya, i amb implicació activa de la ciutadania per tal de fer l'exercici col·lectiu d'imaginar com ha de ser el barri més emblemàtic d'Igualada en un futur. 


1 Comentaris

C

Celdoni Vilardell

Igualada (Plaça Castells)

28 de setembre 2016.07:36h

Respondre

Si la tornen a cagar com a la Plaça Castells mes val que el Pont se’n vagi a vendre animalets a la Rambla

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.