TORNAR

El Parc Central farà 'maquillar' el carrer Itàlia

L’Ajuntament estudia solucions per garantir la continuïtat de l’espai d’esdeveniments

societat
Dimarts, 1 març 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La creació d'un Parc Central a l'Avinguda Catalunya d'Igualada planteja nous reptes urbanístics a la ciutat. Un d'ells, què fer amb el tram final del carrer Itàlia, que parteix en dos els terrenys on es volen celebrar grans esdeveniments. 

L'espai de l'avinguda Catalunya reservat en un principi per al World Trade Center i un palau firal és a l'agenda del govern d'Igualada per convertir-se en el Parc Central. La seva ubicació nuclear dins la Conca d'Òdena ha portat que l'Ajuntament el vegi com el punt ideal per acollir grans esdeveniments. Les tres pastilles urbanístiques que, des de l'Hospital d'Igualada fins la riera d'Òdena -en especial les dues primeres- són escenari de celebracions i esdeveniments de ciutat, com l'European Balloon o la Fira Esport i Natura, però estan separades pel tram final del carrer Itàlia. La Diputació ha elaborat un estudi sobre com i què ha de tenir el Parc Central i, entre els punts principals, hi ha com resoldre la integració del carrer Itàlia. Una de les solucions seria difuminar la fesomia del carrer i camuflar-lo dins el Parc Central, però no es descarta en darrera instància eliminar-lo.

El carrer Itàlia, sobre el que s'eleven els globus a la imatge, quedarà integrat a l'entornSegons el regidor de Qualitat Urbana de l'Ajuntament d'Igualada, i segon tinent d'alcalde, Jordi Pont, la intenció és que les tres parcel·les puguin utilitzar-se conjuntament en les cites més importants, com l'EBF, però també tindran usos diferenciats. El Parc Onze de Setembre, la més propera a l'Hospital, seria objecte de la intervenció més important, amb la plantada d'arbres i un grau més alt d'enjardinament, perquè pugui fer de pantalla acústica i coixí ambiental entre les activitats i l'equipament sanitari. La parcel·la central, entre els carrers Itàlia i França, es planteja com la més versàtil, on s' instal·laran les grades i l'eix de la majoria d'esdeveniments. 

En aquest punt, l'Ajuntament considera també un espai de gespa alta, més adequada per a les activitats amb els globus. El maquillatge del carrer Itàlia és un recurs perquè el vianant "no tingui una sensació de creuar un carrer quan passi de la primera parcel·la a la segona" explica Pont. No es tracta de sacrificar-lo, sinó que "vist que el tram és un dels carrers menys transitats de la zona, afavorir que els vianants s'hi sentin més còmodes". 

Pel que fa a la tercera parcel·la de l'Avinguda Catalunya, la que es troba més a llevant, es mantindrà el seu format actual, amb una superfície terrosa, que permet donar sortida a activitats com el 4x4 i que complementa els usos amb les altres dues. 

 


6 Comentaris

T

Teresa

Igualada

6 de març 2016.17:22h

Respondre

I les àrees verdes per passejar i estar tranquils.?

M

Maria

Igualada

1 de març 2016.16:09h

Respondre

I el Sr. Marc Castelles amb aquest projecte ens deixarà dormir als veïns de la zona?
Tenim Anòlia, atraccions de festa major, Balloon European Festival, tota mena de circs, motos, 4x4,... Llegir més esdeveniments esportius de tota mena, etc. etc. etc. Quina por!!!

i

igualadí

1 de març 2016.17:33h

Jo també penso com la Maria, no m’agarada que a la ciutat s’hi facin activitats. Visca Igualada ciutat dormitori !

M

Maria

Igualada

1 de març 2016.22:08h

No es tracta d’això igualadí. Es poden fer totes les activitats que vulguin, però no pas sempre davant de casa meva. Et convido a venir els quatre dies de festa major seguits i si al endemà... Llegir més treballes t’aguantes. Vam demanar els veïns que baixessin les atraccions al camp que hi ha davant la citroën que pràcticament no hi ha veïns i ni cas. Només volem descansar. No costa tant d’entendre.

gerard

Gerard

Igualada

3 de març 2016.17:04h

Quatre dies de 365 que té l’any. Després volem que Igualada sigui una ciutat més viva.

i

igualadí

4 de març 2016.16:10h

Molt ben dit Gerard, però ja sabem com són els ITV.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.