TORNAR
PUBLICITAT

Piera fa una Marató de Sang aquest dijous per elevar el número de reserves

Actualment, els hospitals catalans només tenen reserves de sang per a cinc dies

societat
Dimecres, 18 gener 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Onze hores de donació de sang ininterrompudes a Piera aquest dijous, en un moment que a Catalunya fa molta falta. L'acapte anirà acompanyat de diverses actuacions i es donarà un refrigeri als participants.

Aquest dijous 19 de gener, de 10 a 9, al Casal per a Joves i Grans, Piera acull una nova edició de la Marató de Donació de Sang. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l'Ajuntament de Piera i l'Associació de Donants de Sang de l'Anoia. "La teva sang diu coses. Comparteix-les" és el nou eslògan amb el que es vol posar de relleu la informació que es pot saber d'una persona a partir del grup sanguini, com ara de qui pot rebre sang, a qui pot donar-ne o quins usos pot tenir la seva sang.

Sobre els grups de sang

La presentació de la Marató, feta aquest dillunsAl voltant dels glòbuls vermells hi ha unes molècules, els antígens, que determinen el grup sanguini d'una persona. Hi ha dos grans sistemes sanguinis l'ABO i l'Rh. En el cas de l'ABO, hi quatre grups A, B, AB i O; i en el cas de l'Rh dos: positiu o negatiu. Els antígens són els responsables que un donant i un receptor siguin compatibles en una transfusió de sang. Però més enllà dels grups ABO i Rh hi ha fins a 300 antígens classificats en 33 grups diferents. Molts d'ells, però no tenen importància en la transfusió de sang.

Més enllà d'aquestes creences, conèixer el grup sanguini és bàsic en cas de necessitar una transfusió de sang. Per això, els professionals sanitaris sempre comproven el grup sanguini abans de fer qualsevol transfusió. Saber el grup sanguini també serveix per conèixer a qui podem ajudar amb la nostra sang i de quins grups en podem rebre. En aquesta desena edició de la Marató de Donants de sang de Piera espera remuntar les reserves de sang que actualment es troben a la meitat. Normalment, els hospitals catalans tenen reserves de sang per a deu dies. Ara, en canvi, tenen reserves per a cinc dies i encara menys pel que fa a grups negatius, que es troben amb reserves per a d'un a tres dies.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.