TORNAR

Piera té a punt un habitatge per acollir una família de refugiats

L’Ajuntament recorda als propietaris de pisos buits l’opció de cedir-los per a aquests col·lectius

societat
Dissabte, 14 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Piera també compta amb un grup de mentors formades en el marc del Programa Català de Refugi per tal de poder acompanyar i donar suport en l'acollida a les persones refugiades a través de l'aprenentatge de la nostra llengua, la recerca de feina i l'establiment de vincles amb les persones i entitats del municipi i la comarca.

 

L'arribada d'un nucli familiar de refugiats a Piera activarà els protocols municipals amb la intenció d'oferir-los acompanyament i afavorir la seva integració social. En el marc de les accions de sensibilització i promoció per a l'acollida de persones refugiades que s'estan duent al municipi de Piera, l'Ajuntament ha ofert un habitatge de protecció oficial amb lloguer social per a l'acollida d'alguna persona o família refugiada.

El pis consta a l'inventari de recursos que gestiona la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu que les entitats que formen part del Programa Estatal de Refugi puguin derivar-hi persones que tinguin condició de refugiades i que hagin d'entrar en la fase d'integració anant a viure en un municipi i començant a ésser més autònomes. En el moment en què aquestes persones arribin s'activaran els protocols d'acollida municipals habituals per oferir-los informació i acompanyament, així com afavorir-ne la integració social i promoure la participació en cursos de llengua, de coneixement de la societat catalana i laborals.

A Piera hi ha obert un programa de mentoria. Es recorda a la ciutadania que fer de voluntari en el programa de mentoria és una de les formes de col·laborar amb l’acollida de persones refugiades a més de donar suport a la tasca de les ONGs que intenten lluitar contra les causes que provoquen els desplaçaments forçosos. Així mateix, els propietaris d'habitatges buits poden posar-se en contacte amb l'Ajuntament per a llogar-los o cedir-los per a l'acollida de persones refugiades.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.