TORNAR
PUBLICITAT

La Pobla i el Bisbat de Vic pacten la cessió de la capella de la Santíssima Trinitat

El consistori poblatà vol que sigui una sala d’exposicions i punt d’informació turística

societat
Dijous, 6 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El consistori obté del Bisbat la cessió de la capella de manera gratuïta, però es compromet a fer tasques de restauració. Les obres tindran un pressupost de 283.000 euros.

En el darrer ple, del 30 de novembre, l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt va aprovar un conveni de cessió amb el Bisbat de Vic per a l'ús de la capella de la Santíssima Trinitat, ubicada al carrer Major. El punt es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern del PDeCAT, en contra de Participa! i l'abstenció de Junts per la Pobla i ERC.

La façana de l'edifici on hi ha la capellaAmb aquest conveni, d'una durada de 25 anys, l'Ajuntament es compromet a fer obres de rehabilitació i de restauració ("ue s'han d'iniciar abans de dos anys" a canvi de la cessió de l'espai. La intervenció inclourà tant treballs de restauració de la façana com de l'interior de l'espai, on durant molts anys hi havia hagut una botiga de comestibles. La intenció de l'equip de govern és adequar el local com a sala d'exposicions i punt d'informació turística. L'actuació té un pressupost d'uns 283.000 euros.

L'actuació s'inclourà dins de la línia de subvenció de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) que es demanarà des del Consell Comarcal de l'Anoia sota la denominació del projecte Anoia Terra de Castells. La sol·licitud s'ha de presentar abans del 5 de desembre i, per aquest motiu, la sessió plenària convocada va ser d'urgència.

També en el ple es va aprovar l'increment de les retribucions de personal de l'Ajuntament, d'acord amb la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de Pressupostos Generals de l'Estat. El punt va rebre els vots a favor del PDeCAT, Junts per la Pobla i un regidor de Participa!, en contra d'un regidor de Participa! i l'abstenció d'ERC. 

També s'aprovava la modificació de les Ordenances Fiscals per al 2019, la número 13 d'expedició de documents administratius i la número 31 reguladora dels preus públics, en què s'especifica el marxandatge del Castell de Claramunt i la venda de llibres i d'altres publicacions de caràcter anàlogues. El primer punt es va aprovar amb els vots a favor del PDeCAT, en contra d'un regidor de Participa! i l'abstenció d'un regidor de Participa!, Junts per la Pobla i ERC. I el segon, amb els vots a favor del PDeCAT i d'un regidor de Participa!, en contra d'un regidor de Participa! i l'abstenció de Junts per la Pobla i ERC.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.