TORNAR
PUBLICITAT

El POUM de Piera tindrà la seva aprovació definitiva el 2016

Urbanisme ha de donar el vist-i-plau definitiu després de les al·legacions

societat
Dimecres, 14 octubre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El POUM, que ja va ser aprovat inicialment el 31 de juliol de 2013, es va aprovar provisionalment al 30 de setembre de 2015 al ple ordinari de la Corporació. Ara, en els propers sis mesos, s'hauria de produir l'aprovació definitiva amb el vist-i-plau d'Urbanisme.

Piera ja té a punt d'enllestir el seu pla urbanístic, després d'una llarga confecció i diverses aturades als calaixos. El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és l'instrument de planejament urbanístic bàsic per a l'ordenació integral del territori i té per objecte l'establiment de l'ordenació del territori planejant i definint el model d'utilització del sòl. La documentació del POUM es pot consultar a partir del dia 19 d'octubre de 2015 al web de l'Ajuntament, (https://www.seu.cat/ajpiera/poumindex). D'altra banda, i a partir d'ahir, dimarts 13 d'octubre de 2015, al registre general d'entrada es pot comprar el DVD. Un cop feta l'aprovació provisional es contestaran les al·legacions, tal com ho estableix la llei. El pas següent és tornar a demanar l'informe a la Comissió Territorial d'Urbanisme per a l'aprovació definitiva. Aquest tràmit té un temps estimat de 6 mesos.

El POUM va sortir a exposició pública el 16 d'agost de 2013, per un període superior als 45 dies obligats, les persones i entitats interessades van poder-hi fer les al·legacions pertinents. El següent pas va ser atendre les propostes rebudes en les al·legacions resolent i incorporant allò que es considera positiu per al model. Arribats a aquest punt, el document POUM es va enviar a la Comissió Territorial d'Urbanisme perquè fes l'informe de rectificacions. Un cop rebut l'informe i fetes les rectificacions es va aprovar provisionalment en el ple ordinari del passat 30 de setembre de 2015.

El POUM pierenc està integrat pels següents documents: el catàleg de béns a protegir; catàleg de masos, masies i cases rurals en sòl no urbanitzable; inventari d'edificacions en sòl no urbanitzable; estudi d'avaluació de mobilitat generada; informe sostenibilitat ambiental; Memòria ambiental; Informe sostenibilitat econòmica; 
Programa i memòria de la participació ciutadana; Memòria social; Memòria de la informació i memòria de l'ordenació; viabilitat econòmica financera; estudi d'inundabilitat; al·legacions al pla general d'ordenació urbana de Piera; plànols d'informació i plànols d'ordenació


1 Comentaris

J

J. F. K.

Anoia

14 d'octubre 2015.08:04h

Respondre

Totxo, totxana, ciment i poble dormitori o cultura, natura, esport i qualitat.

Quin model heu escollit ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.