TORNAR

El pratenc Mossèn Casamitjana, Vicari Episcopal; l'igualadí Prat, "exorcista" de la Diòcesi

La tradició marca que cada diòcesi tingui un responsable d’exorcismes

societat
Divendres, 13 juliol 2018. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest divendres, Mossèn Romà Casanova, Bisbe de Vic, donava a conèixer diversos nomenaments a les parròquies de la diòcesi. Entre els canvis, dos anoiencs passen a ocupar càrrecs importants, són Mossèn Jaume Casamitjana i Mossèn Joan Prat. Aquest, amb un càrrec que crida l'atenció: "exorcista"

Mossèn Jaume CasamitjanaA partir d'ara, el Vicari Episcopal del bisbat serà un anoienc. Jaume Casamitjana i Vilaseca, de 42 anys, i nascut als Prats de Rei, passa a ocupar el càrrec de Vicari Episcopal per a l'Evangelització de la diòcesi de Vic. Mossèn Casamitjana ha acabat el seu encàrrec de vice-rector del Seminari Major Interdiocesà i ara també s'encarregarà de dirigir la Secretaria personal del Bisbe Romà Casanova i serà rector de les parròquies de Sant Miquel dels Sants de Balenyà, Sant Pere de Bertí, Sant Martí de Centelles, Sant Fruitós dels Hostalets de Balenyà i Sant Jaume de Viladrover.

Més cridaner és el destí que espera ara a l'igualadí Mossèn Joan Prat i Jorba, igualadí de 37 anys, que ha estat nomenat "exorcista de la diòcesi i Consiliari de l'associació Fraternitat de Comunió i Alliberament". Mossèn Prat és ara rector de la Parròquia del Poble Nou de Manresa. A nivell de nomenaments, Mossèn Isidre Costa i Clos, diaca, ha estat nomenat Delegat Episcopal de Santuaris i Turisme.

Segons ha aparegut a Naciódigital, és una imposició del Vaticà que "cada parròquia tingui anomenat un exorcista". Prat és a la Parròquia manresana des del setembre de 2013. Prat va ser ordenat sacerdot el setembre de 2010, junt a l'actual rector de Santa Maria d'Igualada, Mossèn Xavier Bisbal. Pel que fa a Jaume Casamitjana, l'ordenació va ser el 2007. 

 


3 Comentaris

b

berto

16 de juliol 2018.19:08h

Respondre

Igualada huele a azufre. Sr Exorcista, proceda!

G

Guifré Mas

14 de juliol 2018.12:19h

Respondre

Bisbat? Però si són una immobiliària que especula amb propietats de viudes i tot el què va arreplegant!

r

ramon

13 de juliol 2018.21:55h

Respondre

Vade retrò. ”SatanasCastells”....

Això li pasa al Castells, per fer de dimoni, al Pastorets. Ja li esta be !!! el voler sortir sempre a les fotos, te el seu perill....
( Companys no... Llegir més era Fum, era ”AZUFRE”, )

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.