TORNAR

La pregària per la pau a Catalunya reuneix centenars de persones

Es va acabar amb l’adoració de la imatge, un fet insòlit fora de la diada del Sant Crist

societat
Dimecres, 11 octubre 2017. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un acte que era previst per la capella del Sant Crist va omplir tota la basílica. L'homilia del rector de Santa Maria, Mossèn Xavier Bisbal, va demanar "que no hi hagi més violència física i verbal" respecte els incidents de l'1 d'octubre.

Centenars de persones van ser a la basílica de Santa Maria d'Igualada aquest dissabte. La iniciativa de fer una pregària per la pau al Sant Crist d'Igualada va desbordar les previsions. Els fidels van omplir el temple i van obligar que la l'acte, inicialment previst a la seva capella del Sant Crist, es traslladés a l'altar major i obligués a moure la imatge.

Mossèn Bisbal, al centre, en la pregària multitudinària de dissabteAbans de la pregària s'havia fet la missa per la justícia i per la pau. En la seva homilia, Mossèn Xavier Bisbal, rector i moderador, va recordar "que venim a l'església, per buscar la pau. No per excitar-nos més, tot el contrari d'això. Per serenar-nos, per agafar aire, per fer una parada, per oxigenar i pacificar el nostre interior perquè ens faci instruments de pau al nostre món". I va demanar "fraternitat, perdó, tranquil·litat, intentar pensar abans de parlar, evitar baralles, diàleg i compassió".

Es va iniciar amb les paraules de Mossèn Bisbal "ens reunim per pregar conjuntament davant la imatge del Sant Crist d'Igualada, Jesús Crucificat, per la pau a Catalunya: perquè no hi hagi més violència, ni física ni verbal, i perquè hi hagi respecte i concòrdia entre tots els igualadins i tots els catalans, pensem com pensem, defensem el que defensem. I aquest és el propòsit. En moments d'angoixa i en algunes necessitats públiques, els igualadins sempre hem acudit al Sant Crist. Durant segles, en sequeres, invasions militars, en epidèmies i conflictes civils hem acudit a Déu per mitjà d'aquesta Imatge, que va mostrar-nos un prodigi d'amor, va suar sang enmig d'una situació difícil, una gran epidèmia, el 20 d'abril de 1590".

Els priors del Sant Crist van llegir una sèrie de textos, intercal·lats amb cants, de Sant Pau, el Papa Francesc, el bisbe de Vic, els Abats de Catalunya, el Doctor Torras i Bages, Armand Puig i el nobel de pau Oscar Arias. Després de les pregàries dels fidels i de la pregària de la pau de Sant Francesc d'Assís, la llarga corrua de fidels va procedir a l'adoració de la Imatge, un fet extraordinari en aquestes dates degut als moments històrics que ens toca viure.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.