TORNAR
PUBLICITAT

Es presenta a Igualada Som Mobilitat, una iniciativa per compartir cotxe elèctric

Aquesta iniciativa de ’carsharing’ ja s’ha començat a implantar a altres viles catalanes

societat
Dimarts, 13 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La promoció del cotxe multiusuari és la finalitat de la cooperativa Som Mobilitat. Una iniciativa presentada ara a l'Anoia que vol oferir una alternativa més sostenible -el cotxe elèctric- que eviti més càrrega mediambiental en el transport.

Aquest cap de setmana es presentava a Igualada el projecte de cotxes elèctrics compartits Som Mobilitat. Una cooperativa sense ànim de lucre que promou el cotxe multiusuari (en anglès, carsharing). Consta d'un sistema de mobilitat que consisteix en una empresa o organització que gestiona una flota d'automòbils i els posa a disposició dels seus abonats (des d'una hora fins a diversos dies).

El carsharing vol fomentar la utilització racional del cotxe a fi d'aconseguir que no sigui necessària la possessió d'un vehicle privat, i només s'utilitzi el cotxe en moments puntuals. Es basa en la idea que "per a cada tipus de desplaçament cal utilitzar el sistema de transport més convenient, des d'un punt de vista del cost individual i social".

La trobada explicativa, a la Plaça CatarineuEl sistema ja s'ha estés a altres països i ara s'impulsa Catalunya a partir de nuclis locals interessats que, un cop constituïts, desenvolupen el sistema adaptat a l'entorn. Així doncs, actualment disposa de més d'una quinzena de veihcles i està implantat a municipis com Mataró, Olot, Amposta, Castellbisbal o Granollers. En molts d'aquests casos, es fa amb col·laboració amb aministracions locals o empreses, de manera que el cotxe és utilitzat tant per particulars com per institucions o empreses. Arran de la presentació, s'està començant a treballar per constituir un grup local per explorar la possibilitat de constituir-se a Igualada. Si hi estàs interessa, cal contactar través sommobilitat.coop o les xarxes socials de Coop de Cap.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.