TORNAR
PUBLICITAT

Els pressupostos participatius de Masquefa reben 87 propostes

És el primer any que el consistori impulsa un procés de participació sobre els comptes

societat
Divendres, 11 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Masquefa comença ara la segona fase del procés de decisió dels pressupostos participatius. Els serveis municipals valoraran les diferents propostes presentades per a un total de 100.000 euros, abans que se celebri el Fòrum Ciutadà de Priorització.

Ha acabat el període de recollida de propostes per als pressupostos participatius de Masquefa d'aquest 2018. És el primer cop que es fa, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana. Durant el període de presentació, els veïns han entregat un total de 87 propostes; una xifra que segons la regidora Esther Ibáñez, "ens encoratja a seguir apostant per nous projectes com aquest que suposen un vertader apoderament dels nostres veïns, dotant-los d'eines de primer nivell que els permetin i facilitin impilicar-se en la definició de la Masquefa del present i del futur".

L'edifici consistorial de MasquefaAra, tindrà lloc la segona fase per decidir com s'invertiran aquests 100.000 euros, que consistirà en la valoració de les propostes per part dels serveis tècnics municipals. Totes aquelles que siguin viables tècnicament, considerades inversions i no superin el pressupost fixat seran presentades en el Fòrum Ciutadà. En aquest sentit, Ibáñez agraeix la implicació de tots els vilatans que han pres part d'aquesta primera fase, emplaça a la població a seguir sent partícip del projecte i assegura que "estem molts satisfets amb l'acollida que ha tingut aquesta iniciativa, fins ara inèdita al nostre poble".

L'Ajuntament posava a disposició dels masquefins dues vies per fer arribar les butlletes: les bústies habilitades a l'Ajuntament, el CTC i la Biblioteca o el web www.masquefaparticipa.cat. Aquesta última ha estat la via més utilitzada pels veïns amb la presentació d'un total de 46 propostes. Mentrestant, a través de les bústies s'han recollit fins a 41 propostes veïnals.

Passaran a la següent fase aquelles que compleixin els requisits següents: estar referides a temes de competència municipal, no contradir plans aprovats per l'Ajuntament, ser viables tècnicament i econòmica, respectar el marc jurídic i legal i ser considerades una inversió. El dijous 7 de juny, a les 7, els masquefins estan cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització que se celebrarà a la Sala d'Actes del CTC; una sessió participativa oberta a tots els veïns en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment es sotmetran a votació popular. Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Masquefa majors de 16 anys.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.