TORNAR
PUBLICITAT

Es reforma el centre de transformació elèctric de la Teneria

Entre l’Ajuntament i la companyia han invertit més de 80.000 euros en les actuacions

societat
Dimecres, 10 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'han fet canvis en els accessos i s'ha substituït dos vells transformadors per un de nou. La companyia considera que amb el nou transformador es podran atendre futurs creixements de les necessitats del consum i un augment poblacional.

El centre de transformació que hi ha a la Teneria s'ha reformat completament. L'obra ha anat a càrrec de la companyia subministradora Endesa, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada. Aquests mesos, l'edifici s'està rehabilitant com a nou equipament docent i seu de l'Arxiu Comarcal de l'Anoia. La millora beneficiarà, a més del propi edifici, "a la qualitat del servei dels veïns del nucli històric de la ciutat".

El centre de transformació, amb nous equipsAbans de les obres, l'accés als transformadors ubicats a la Teneria, així com als seus equips annexos, es feia mitjançant dues portes de fusta interiors que ocupaven part d'una sala interior de l'antiga universitat, vinculada a una activitat molt arrelada a la capital de l'Anoia, com és l'elaboració de la pell de qualitat. Ara, aprofitant les obres que permetran posar en marxa el nou Arxiu Comarcal, Endesa va plantejar millorar l'accés a les seves instal·lacions des del mateix carrer, habilitant una porta d'accés a la mateixa façana perquè els tècnics de la Companyia puguin entrar-hi i sortir-ne amb més facilitat, ja sigui per realitzar-hi tasques de manteniment o, sobretot, en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades d'agents externs, en què la velocitat d'actuació és clau perquè els clients puguin recuperar el subministrament el més aviat possible.

Les obres, a més de fer un accés directe des de la façana prou gran per poder canviar els transformadors i altres aparells, han servit per enderrocar l'antic sostre i s'ha adequat l'espai, en el qual s'ha construït un nou sostre que ocupa una planta superior per així millorar l'entrada de grues al recinte. D'altra banda, la reforma del centre de transformació també ha consistit en la retirada de dos transformadors amb potències disponibles de 630 KVA i 250 KVA respectivament, els quals han estat substituïts per un nou transformador de 1.000 KVA.

Amb aquest transformador, l'equip pot absorbir sol la càrrega elèctrica que fins ara assumien dos, alhora que assegura una major disponibilitat de potència, fet que permet deixar les infraestructures més ben preparades per suportar eventuals puntes de consum. Segons Endesa, també les capacita per atendre el creixement vegetatiu de la ciutat i donar resposta a possibles subministraments de futur. La inversió, que ha comptat amb una inversió de 53.100 euros aportats per Endesa i 28.000 per part de l'Ajuntament d'Igualada, assegura la qualitat i la continuïtat del subministrament a clients del mateix edifici que acollirà l'Arxiu Comarcal de l'Anoia, l'Escola d'Adults i l'Escola Oficial d'Idiomes, així com a "veïns del carrer de Sant Roc, de Sant Jaume, de Sant Bartomeu, del Roser, de Sant Jordi, de Mare de Déu de la O, de Custiol, de Santa Maria, de la plaça de Sant Miquel, de la del Rei, de Pius XII i de la rambla General Vives".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.