TORNAR

Les reformes al Molí Nou s'enllesteixen, amb plena accessibilitat

La inversió en l’ascensor ha suposat 50.000 euros

societat
Dimecres, 12 juliol 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Molí Nou restarà obert aquest estiu fins el diumenge 11 de setembre, de les 10 a les 8, els set dies de la setmana.

La piscina del Molí Nou d'Igualada ja és plenament accessible des d'aquest mes de juliol, després de la posada en marxa del nou elevador a l'interior de l'edifici i de la instal·lació d'una grua a la vora de l'aigua que permet el bany a les persones amb mobilitat reduïda. La cinquena fase de millores d'aquest equipament esportiu, amb una inversió d'aproximadament uns 50.000 euros, s'ha dut a terme aquest any 2017 i ha tingut com a principal objectiu l'accessibilitat, sumant aquests dos nous elements a totes les actuacions per eliminar les barreres arquitectòniques executades en anys precedents. D'aquesta manera, doncs, la instal·lació esportiva més antiga de la ciutat, que data de l'any 1934, ja ofereix avui plena accessibilitat a tots els seus usuaris.

Creada el 1934, va ser l'any 2013 quan l'Ajuntament d'Igualada va decidir emprendre reformes a la piscina per tal de facilitar l'accessibilitat. En les cinc fases d'obres s'ha substituït bona part de la instal·lació elèctrica, i també s'han col·locat nous elements exteriors de mobiliari, hi ha hagut una renovació dels lavabos i els vestidors, s'ha fet l'acondicionament de l'interior de l'edifici i s'han modificat els desnivells al voltant de l'aigua per evitar l'acumulació de la pluja. S'han guanyar a més dues noves escales d'accés a la piscina des de l'edifici, amb una reforma totalla terrassa, i s'ha impermeabilitzat les zones més sensibles de l'estructura per eliminar filtracions i goteres.

El total de les reformes ha suposat 275.000 euros, enguany, i uns 50.000 d'aquests per a l'ascensor. A l'abril d'enguany, Jordi Pont, tinent d'alcalde de qualitat urbana, va citar "les millores d'aquest equipament estan fent que, any rere any, els igualadins continuïn recuperant l'estima per aquesta piscina històrica i hi vagin cada cop amb més assiduïtat", i el millor, és que no s'equivocava. Totes les reformes que la piscina va patir han fet que tant estèticament, com funcionalment, la piscina pateixi una millora notable per als banyistes que hi accedeixen. La informació relativa als abonaments es pot consultar a la mateixa piscina i al servei municipal d'Esports, visitant les seves oficines a Les Comes, el web www.esportigualada.cat o trucant al telèfon 93 805 42 10.


1 Comentaris

T

Teresa

Igualada

12 de juliol 2017.16:06h

Respondre

Ara per millorar l’ accessibiiltat només falta que els autobusos mantinguin la parada durant el mes d’ agost al davant.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.