TORNAR
PUBLICITAT

La retirada d'efectiu en contra dels empresonaments provoca cues a alguns caixers

L’economista Toni Olivé afirma que ”la inestabilitat no és bona, però és una mesura per fer-se sentir”

societat
Divendres, 20 octubre 2017. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest divendres tenia lloc una mobilització del bloc sobiranista contra l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'Assemblea i d'Òmnium, respectivament, amb la crida a retirar efectiu del banc. En algunes poblacions de la comarca s'han vist cues, en especial a alguns punts del centre d'Igualada.

La crida simbòlica a retirar efectiu dels bancs en solidaritat amb els presos Jordi Sànchez i Jordi Cuixart tenia també ressò a l'Anoia aquest matí de divendres. La crida es focalitzava de 8 a 9 del matí, en primera instància, i ha tingut seguiment a diversos punts de la comarca. En poblacions com Calaf es veien cues als caixers i en algunes sucursals els caixers han quedat fora de servei. La protesta tenia especial incidència al centre d'Igualada, als caixers de la Rambla, que s'han quedat sense efectiu i han hagut de recórrer a enviaments poc després del migdia.

"És un gest simbòlic, cal veure'n l'efecte"

Una de les cues, al caixer de l'Avinguda Barcelona FOTO: Pep RequenaL'economista anoienc Toni Olivé, en declaracions a Anoiadiari, afirma que per valorar l'efecte de la mesura de protesta "caldria saber-ne la magnitud. Sense conèixer l'abast de la retirada, diria que és un gest simbòlic, de protesta per l'empresonament de Cuixart i Sánchez i d'afirmació de la nostra sobirania davant del poder econòmic, ostentat per la banca en l'imaginari popular. L'objectiu de l'acció han estat els grans bancs espanyols i particularment dues entitats que han canviat de domicili social per raons més polítiques que tècniques". Olivé recorda que "d'altres entitats amb seu a Catalunya i oficines a la resta de l'Estat, com Caixa d'Enginyers, ni han pres partit políticament ni han canviat el domicili social. La retirada tan sols haurà provocat problemes de disponibilitat en alguns caixers i en algunes oficines. Però és un avís. De tota manera, cal distingir entre una retirada d'efectiu puntual i una cancel·lació de comptes, que sí que posaria aquestes entitats en dificultats, agreujades pel problema de ser percebudes com a bancs catalans a la resta de l'Estat".

Sobre si la jornada, en un moment pròxim a final de mes i quan es paga l'IVA trimestral, era l'apropiada, Toni Olivé matisa que era el moment, per la conjuntura actual: "tocava avui, dies després de l'empresonament de Cuixart i Sánchez i a les portes de l'activació de l'article 155 de la Constitució". Sobre si pot ser contraproduent per l'aspiració independentista, l'economista manté que "com a economista he de defensar que la inestabilitat econòmica és intrínsecament dolenta. Efectivament, generar inestabilitat econòmica és disparar-se un tret al peu, com sosté la gent d'ordre, però és l'única manera que les autoritats espanyoles i europees ens tinguin en consideració. I ara mateix, benvinguda una mica d'inestabilitat econòmimca si aconseguíssim que Cuixart i Sánchez tornessin de Soto del Real".


5 Comentaris

i

ita

igualada

26 d'octubre 2017.12:12h

Respondre

com sabem que tothom treia diner per aquest motiu? POtser és cert, potser alguns volien fer altres gestions. Segur que alguna oficina va tenir alguna cua....però moltes no. Seria interessant rebe... Llegir més la informació de totes dues bandes...per allò de ser objectius.

l

liberto

23 d'octubre 2017.12:48h

Respondre

Y por que algunos bancos, pongamos por ejemplo al BBVA de la Avda Barcelona, no hubo colas, sera que a esta sucursal, no tocaba, incordiar?
lo que puede, tener familia en el ajuntamiento, .
Por... Llegir més que sera, Castells???

e

eduardo ma

Bruch

22 d'octubre 2017.20:42h

Respondre

Cuando alguien se cree por encima de las leyes, cuando hay provocación tras provocación, cuando se ha generado fractura social, cuando se ha creado preocupación en las empresas, cuando los medios... Llegir més de comunicación públicos solo sirven de altavoces al ideario independentista y no funciona para toda la ciudadanía, algo tenía que hacer el Estado de Derecho y los jueces: hacer cumplir las leyes que los golpistas juraron o prometieron cumplir y hacer cumplir. Todos los ciudadanos, incluso quienes gobiernen deben someterse a las leyes y ser juzgados en igualdad de condiciones y no se harán excepciones a ningún individuo, por alto que sea el cargo que posea. ¿Queda claro?

A

Alfred

igualada

26 d'octubre 2017.17:28h

Claríssim Sr. Urdangarin

l

liberto

21 d'octubre 2017.19:41h

Respondre

Aquesta foto, no reflexa la realitat.
Prou de manipulacions!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.