TORNAR

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital, present al Congrés de l'especialitat

El doctor Xavier Pelfort dóna a conèixer els resultats practicats al centre igualadí

societat
Dimarts, 23 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els professionals del centre hospitalari de la comarca van presentar a Sitges, en una cita dels doctors de l'àmbit de la cirurgia ortopèdica, els resultats dels darrers sis anys a Igualada. En aquest període, s'han implantat més de 800 pròtesis de genoll.

El XXX Congrés de la Societat catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, celebrat a Sitges els passat 11 i 12 de maig, va tenir entre els convidats al servei de COT i també de Medicina de l'Hospital d'Igualada. En concret, les doctores Romero i Marron, responsable de la Infecció Nosocomial al nostre Hospital, va presentar els resultats d'un llarg treball de registre dels últims 6 anys en més de 800 pròtesis de genoll col·locades a l'Hospital d'Igualada.

La trobada de professionals va tenir lloc a SitgesEl document presentat per les professionals de l'Hospital igualadí posava en evidencia una disminució molt significativa del percentatge d'infecció a les pròtesis de genoll del centre, que actualment es situa per sota del 1,5%. A més, va presentar els resultats del cribatge de portadors nasals de S. Aureus (estafilococ auri) preoperatori que es realitza a tots els pacients que s'han de col·locar una pròtesi de genoll. Aquest protocol que es va implantar l'any 2014, i que es realitza a molt pocs centres hospitalaris de Catalunya, ha permès disminuir també l'índex d'infecció per aquest microorganisme, que és un dels més virulents en aquesta cirurgia, a un 0,5%.

Per la seva part, el doctor Xavier Pelfort, actual cap del Servei de COT de l'Hospital d'Igualada, va formar part del Comitè Científic del Congrés. Pelfort va presentar tant a l'Assemblea com en el Congrés, el resultat del I Curs d'Avaluació de Competències no tècniques per a residents de COT i que es va realitzar fa unes setmanes al 4D-Health. Aquest curs ja forma part del Pla Formatiu dels residents de COT de tot Catalunya. Destaca per ser un curs molt novedós pel que fa al format i va generar molt d'interès en el propi congrés.

En concret, la doctora Romero, amb col·laboració de la doctora Marron, responsable de la Infecció Nosocomial al nostre Hospital, va presentar els resultats d'un llarg treball de registre dels últims 6 anys en més de 800 pròtesis de genoll col·locades a l'Hospital d'Igualada. El treball posava en evidencia una disminució molt significativa del percentatge d'infecció a les pròtesis de genoll del centre igualadí que actualment es situa per sota del 1,5%.

A més, va presentar els resultats del cribatge de portadors nasals de S. Aureus (estafilococ auri) preoperatori que es realitza a tots els pacients que s'han de col·locar una pròtesi de genoll. Aquest protocol que es va implantar l'any 2014, i que es realitza a molt pocs centres hospitalaris de Catalunya, ha permès disminuir també l'índex d'infecció per aquest microorganisme, que és un dels més virulents en aquesta cirurgia, a un 0,5%.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.