TORNAR

Els sindicats recorden que si es rescindeix la concessió, els treballadors de l'Hispano "han de ser subrogats"

El conveni col·lectiu vigent fixa la subrogació de la plantilla en casos com el del servei Igualada-Barcelona

societat
Dimecres, 21 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En les properes setmanes el Departament de Territori i Sostenibilitat engegarà el procés per rescindir el contracte que vincula fins el 2028 la Generalitat i l'Hispano Igualadina per la línia Igualada-Barcelona. El responsable sindical de CCOO en matèria de transport, Carlos Pellejero, remarca que si es confirma la rescissió, el conveni marca que els contractes dels treballadors empleats en aquesta línia han de ser subrogats pel nou prestador del servei.

Els treballadors i treballadores de l'Hispano Igualadina vinculats a la línia Igualada-Barcelona esperen que es respecti el seu lloc de feina una vegada la Generalitat faci efectiva la rescissió del contracte de la línia Igualada-Barcelona. Segons anunciava fa unes setmanes Ricard Font, secretari general d'Infraestructures, una vegada s'obri l'expedient de caducitat "començarà un període de 3 ó 4 mesos d'audiència pública", moment en el que l'empresa plantejarà els seus recursos a la decisió de la Generalitat. Carlos Pellejero, El responsable sindical de CCOO en matèria de transport, manifesta que una vegada es confirmés la caducitat "el conveni col·lectiu que hi ha vigent estipula que la nova concessionària ha de subrogar els treballadors que prestaven fins ara el servei".

Alguns dels vehicles, a l'estació igualadinaPellejero matisa que no tenen la seguretat que els treballadors seran subrogats i que "dependrà de les condicions que fixin les bases del concurs que obri la Generalitat un cop s'hagi rescindit el contracte de l'Hispano Igualadina" i que, per la seva part, insistiran perquè la subrogació de tot el personal es faci efectiva una vegada es produeixi el relleu entre empreses, previst a principis de l'estiu. Ara bé, el portaveu sindical apunta que "primer cal veure si finalment es confirma la rescissió del servei". El límit estipulat per procedir a la caducitat, segons el contracte, era de set faltes greus i Ricard Font va parlar el novembre que hi havia almenys 16 expedients que es podien resoldre amb aquesta tipificació.

En relació a les circumstàncies de la rescissió i l'obertura d'un nou concurs, Pellejero tem que "pel fet de ser una rescissió que no és acordada, per incompliments, pugui ser que es posin impediments  la subrogació de les persones que treballen en aquest servei". Considera que podria ser el subterfugi de l'empresa que passi a prestar el servei i no descarta que hi hagi resistències a assumir el personal.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.