TORNAR

El tercer Vademercat vol omplir de nou la Masuca i també reforçarà els controls d'afluència

Una trentena d’estands oferiran tapes de productes de proximitat al mercat igualadí

societat
Dijous, 5 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dijous es posen a la venda les entrades pel Vademercat, una iniciativa de Vadefoodies en col·laboració amb el Mercat de la Masuca i l'Ajuntament d'Igualada que ha fet fortuna en les dues primeres edicions. La cita serà el 14 d'abril i coincidirà amb la Mostra.

El Mercat de la Masuca obrirà les portes de nou un dissabte a la tarda per la seva Festa Major particular. La data és el dissabte, 14 d'abril, entre les 8 del vespre i la mitjanit, quan torna el Vademercat, la nit de tapes del Mercat de la Masuca d'Igualada, una iniciativa del col·lectiu gastronòmic Vadefoodies, en col·laboració amb el departament de Comerç de l'Ajuntament i l'Associació de Botiguers del Mercat. La presentació tenia lloc aquest dimecres, amb la presentació a càrrec de Joan Fontanella i Montse Esquius, en representació de Vadefoodies i dels botiguers del mercat respectivament, i Marc Castells, alcalde d'Igualada. Es mantenen els canvis organitzatius del 2017 per evitar aglomeracions -amb la zona de begudes fora del recinte- i hi haurà controls de seguretat a cada una de les entrades (que tindran doble sentit de circulació) i els membres de seguretat controlaran l'afluència també.

L'alcalde Marc Castells, esquerra, amb els representants del Mercat, Montserrat Esquius, i de l'associacióFontanella explicava que "coincideix amb la Mostra de Teatre, ens ha semblat una bona oportunitat". La jornada de tapes s'avança en el calendari i torna a l'abril "per no ser al mateix dia de grans esdeveniments esportius" (el 2017 va coincidir amb la final de la Champions futbolística). Com els altres anys, els paradistes del Mercat oferiran els seus millors productes i receptes, elaborats prioritàriament amb productes de proximitat, perquè els assistents els puguin degustar a preus populars.

La previsió és que hi hagi una trentena d'estands de menjar i beure i, a banda dels paradistes de la Masuca, hi participaran associacions gastronòmiques igualadines i productors de la comarca. Entre altres, hi haurà representants de l'Alta Anoia i també una representació de la iniciativa del Consell Comarcal L'Anoia, del camp a la taula, que permetrà conèixer la Cassoleta de l'Anoia, la Vinyala d'Òdena i una mousse de mató de la Tossa i Veciana amb mel i
fruits secs. 

La vetllada l'amenitzaran diferents propostes de teatre, màgia i també l'actuació musical en directe dels músics Red Pèrill i Quico Tretze al mateix mercat municipal. Els tiquets es podran comprar anticipadament a les mateixes parades del mercat a partir d'aquest dijous, dia 5 d'abril, i també la mateixa tarda del Vademercat. Per primera vegada tots els assistents participaran en el sorteig d'un val per valor de 100 euros a gastar a les parades participants durant la nit de tapes.

Es reedita el tradicional concurs per triar les millors receptes, amb un jurat format per la responsable del restaurant Nou Urbisol, Mercè Jubany, pel president de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), Blai Paco, i per la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament i directora general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.