TORNAR
PUBLICITAT

La Torre rep una proposta de la Diputació per a una Ordenança dels Camins Municipals

La normativa, amb set títols diferents, s’ha redactat davant l’inexistència d’una norma amb rang llei al país

societat
Dissabte, 12 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de La Torre de Claramunt ha rebut una proposta d'Ordenança d'ús i defensa dels camins rurals d'ús públic i titularitat municipal per part de la Diputació. Aquest dijous, el diputat Jordi Fàbrega el va lliurar a l'alcalde Jaume Riba. 

La Diputació de Barcelona ha elaborat una proposta per reglamentar i regular els aspectes jurídics dels camins municipals de La Torre. Es tracta d'una ordenança que s'estructura en set Títols, que engloben un total de 68 articles i una Disposició Final. El Títol Primer recull les disposicions generals, el Segon regula la zona de domini públic dels camins i el seu règim d'usos i prohibicions, i el Títol Tercer regula les prohibicions i limitacions del dret d'ús i edificació de les finques que confronten amb els camins.

Jaume Riba, amb el diputat Jordi FàbregaEl Títol Quart regula el règim jurídic de les autoritzacions i concessions demanials per realitzar usos especials i privatius als camins rurals, el Cinquè regula la incorporació de camins a l'inventari de béns i drets, en concret l'obligatorietat de formar inventari de camins, i el Sisè té per objecte la regulació de les actuacions de protecció i defensa del camins rurals. Finalment, l'Ordenança es tanca amb el Títol Seté , dedicat a al règim sancionador. L'ordenança ve determinada pel fet que, malgrat la importància dels camins rurals públics i la demostrada necessitat de que el seu règim jurídic estigui regulat per a garantir la seva integritat i funcionalitat, Catalunya no disposa encara d'una norma amb rang de llei que reguli els camins en general, i els camins ramaders, en particular.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.