TORNAR

El barri del Rec, en plena transformació

De l’1 al 4 de juny tindrà lloc el festival Rec.0 Experimental Stores

societat
Dilluns, 23 maig 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

De l'1 al 4 de juny, el barri del Rec torna a transformar-se per acollir la 14a edició del festival de moda, gastronomia i cultura. Els carrers, places, patis i carrerons ja comencen a notar el canvi.

Dues vegades l'any i només durant 4 dies, al juny i al novembre, el barri industrial d'Igualada viu una intensitat anormal, tenint en compte la vintena d'adoberies que hi ha actualment funcionant. El festival de moda Rec.0 porta al Rec uns 120.000 visitants, que passegen per un barri que, en el seu moment, va comptar amb més de 200 fàbriques en actiu. Així, el barri que té un dia a dia més tranquil, ja es prepara per acollir visitants vinguts d'arreu de Catalunya.

Els carrers, patis i places ja noten aquesta transformació. De fet, un seguit de bicicletes d'acer s'han col·locat de forma aleatòria seguint el circuit que ocuparà el Rec.0, en forma d'intervenció artística urbana.

En aquesta edició, a banda dels espais exteriors, el Rec.0 continuarà a les naus de Vivapel del carrer del Rec i carrer Traginers, a L'Adoberia, una fàbrica en desús actualment rehabilitada en un espai de coworking i s'obre l'adoberia de Cal Morera, construïda el 1934, fins ara inaccessible. La fàbrica de Martí Enrich continua sent un espai que acull diverses marques de moda, així com les adoberies del Ramon Sala, els horts del Companys, la zona de l'adoberia Vila o les que encara estan en actiu i fabriquen sola de sabata: la dels Llacuna i la del Vich, ambdues del carrer del Sol.

El Rec.0 d'estiu també arribarà al carrer i travessia de Sant Antoni de Baix, una zona que es convertirà en atractiva perque també inclourà food trucks i música. En aquests carrers, ocuparan l'antiga adoberia del sr Domènech, a la travessia de Sant Antoni, i diverses naus que actualment funcionen de magatzem i/o zones d'aparcament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.